Το νεότερο μέλος της κοινότητας Mensa, ενός οργανισμού που εστιάζει στην αναγνώριση, ανάπτυξη και υποστήριξη της ανθρώπινης ευφυίας, έγινε ο 3χρονος Muhammad Haryz Nadzim.

Η Mensa είναι ένας διεθνή οργανισμό, μια παγκόσμια κοινωνία ανθρώπων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα η οποία 

Η μητέρα του μίλησε στο CNN και αποκάλυψε ότι ο γιός της κλήθηκε να γίνει μέλος της κοινότητας αφού συνάντησε ψυχολόγο και κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμολογία 142 στο τεστ νοημοσύνης Stanford-Binet.

«Είναι προφανώς ένα λαμπρό παιδί και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τον καλωσορίσαμε εδώ» τόνισε ο John Stevenage, επικεφαλής της Mensa Βρετανίας. Για να γίνει κανείς μέλος της μικρής αυτής πληθυσμιακής κοινότητας, πρέπει να «αποδείξει πως ανήκει στο 2% των ανθρώπων με υψηλή νοημοσύνη στον πλανήτη» αναφέρει η ιστοσελίδα της βρετανικής Mensa.

Το τεστ της Mensa είναι σχεδιασμένο για παιδιά και ενηλίκους άνω των 10,5 χρόνων. Ο μικρός Muhammad, αξιολογήθηκε από ειδικό ψυχολόγο ο οποίος και καθόρισε το IQ του παιδιού.

Σε ηλικία δύο ετών διάβαζε μόνος του παραμύθια τα βράδια στο κρεβάτι του, ενώ μπορεί ήδη να γράφει και να κάνει αριθμητικές πράξεις και υπολογισμούς, χώρια που μιλά δύο γλώσσες, τη μητρική του και τα Αγγλικά.