1. Έχετε Προσέξει Την Εσοχή Στο Καπάκι Των Tic-Tac?

Κοιτάξτε με προσοχή το καπάκι της φωτογραφίας και σκεφτείτε για ποιό λόγο υπάχει η εσοχή που βλέπετε εκεί. Κάποιοι πιστεύουν ότι χρησιμεύει για να κλείνει ερμητικά το καπάκι, ώστε να μην παίρνει αέρα η συσκευασία. Αν και αυτό είναι σωστό, χρησιμεύει επίσης ως εργαλείο σερβιρίσματος αφού μας επιτρέπει να προσφέρουμε τις καραμέλες μία-μία!
tic-tac-lid-1













2. Τι Ρόλο Παίζει Η Τρυπούλα Δίπλα Στην Κλειδαριά Κάποιων Λουκέτων?

Αν νομίζετε ότι βρίσκεται εκεί για καλλωπιστικούς λόγους, κάνετε λάθος! Στην πραγματικότητα έχει δύο χρήσεις: πρώτον, όταν μπαίνει νερό μέσα στο λουκέτο επιτρέπει την διαφυγή του. Και δεύτερον, μας επιτρέπει να λαδώνουμε από εκεί το λουκέτο για να μπορεί να λειτουργεί ομαλά ο μηχανισμός του!

padlock-hole

 









3. Οι Εγκοπές Σε Κάποιες Οδοντογλυφίδες Άραγε Να Χρησιμεύουν Σε Κάτι?

Αυτές οι οδοντογλυφίδες είναι πολύ εντυπωσιακές! Πέρα όμως από την ωραία εμφάνιση, μπορείτε να σπάσετε το τμήμα με τις εγκοπές και να τοποθετήσετε το άλλο τμήμα πάνω σε αυτό. Έτσι δεν θ’ ακουμπάει ολόκληρη η οδοντογλυφίδα πάνω στο τραπέζι. Με άλλα λόγια οι εγκοπές υπάρχουν για λόγους υγιεινής!

indented-toothpicks








4. Γιατί Οι Γομολάστιχες Έχουν Ένα Μπλέ Και Ένα Ρόζ Τμήμα?

Οι περισσότεροι ξέρετε την απάντηση σε αυτό – ή νομίζετε ότι την ξέρετε! Αν πιστεύετε κι εσείς ότι η μπλέ πλευρά είναι για να σβήνει μελάνι και η ρόζ για να σβήνει μολύβι, λυπάμαι αλλά κάνετε λάθος! Η ρόζ πλευρά είναι για να σβήνουμε μολύβι σε κανονικό χαρτί και η μπλέ – πιο τραχειά πλευρά – είναι για να σβήνουμε μολύβι σε σκληρό χαρτί όπου η ρόζ πλευρά δεν μπορεί να το σβήσει τελείως!

blue-pink-erasers












5. Σε Τι Χρησιμεύουν Τα Μικρά Κομματάκια Ύφασμα Που Παίρνετε Με Τα Καινούρια Σας Υφάσματα?

Λοιπόν αν πιστεύατε ότι αυτά τα μικρά κομματάκια ύφασμα αποτελούν δείγματα που σας βοηθούν να βρίσκετε τον συγκεκριμένο τύπο υφάσματος, μπορεί να μην είστε απόλυτα σωστοί! Αν και μπορεί να τα χρησιμοποιείσετε με αυτό τον τρόπο, στην πραγματικότητα δίνονται για έναν τελείως διαφορετικό σκοπό.

Είναι για να κάνετε μ’αυτά δοκιμαστική πλύση με το απορρυπαντικό σας, ώστε να δείτε πώς αντιδράει με το καινούριο σας ύφασμα προτού πλύνετε ολόκληρο το ύφασμα!



extra-fabric-of-new-cloth