Η αστυνομία του Dubai είναι παγκοσμίως γνωστή για τα περιπολικά της, που είναι από super cars μέχρι hyper cars. Και αυτό γιατί μεταξύ άλλων στους δρόμους του Εμιράτου κυκλοφορούν στα χρώματα της αστυνομίας Aston Martin One-77, Bugatti Veyron Grand Sport, Porsche 918 Spyder, Ferrari FF, Nissan GT-R, McLaren 12C, Lamborghini Aventador, BMW M6 Gran Coupe, Brabus G63 AMG, Audi R8 V10 και Mercedes-Benz SL 63 AMG.

Από ότι φαίνεται όμως το «166» της χώρας ζήλεψε, παρότι στο παρελθόν είχε στο στόλο του δύο Ford Mustang, ένα Dodge Challenger και μια Lotus Evora, και έτσι απέκτησε δύο πραγματικά super cars. Βαμμένα φυσικά στα επίσημα χρώματά του.

Πρόκειται για μια Corvette C7 Gran Sport και ένα Nissan GT-R, για τις περιπτώσεις που χρειαστεί κάποιος να φτάσει πολύ γρήγορα στο νοσοκομείο. Φυσικά αστειευόμαστε μιας και τα δύο supercar δεν έχουν τον απαιτούμενο χώρο στο εσωτερικό τους για να μετακινούν ασθενή σε φορείο.

Από την άλλη είναι εξοπλισμένα με φιάλες οξυγόνου και απινιδωτή, καθώς και με κατάλληλα μέσα ώστε αν επιληφθούν σε ενδεχόμενα τροχαία. Μάλιστα οι αρχές του Dubai λένε πως οι χρόνοι επέμβασης με τη χρήση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων μειώθηκαν στο μισό.

Ο βασικός τους ρόλος πάντως θα είναι οι περιπολίες σε τουριστικά σημεία της πόλης προκειμένου, καθώς και σε αθλητικά γεγονότα προκειμένου να προωθήσουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
πηγή:caranddriver.gr