Υπάρχει ένα τυροκομείο στην Τασμανία της Αυστραλίας που δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υπόλοιπα.

Το συγκεκριμένο το διατηρεί εδώ και χρόνια μία παραδοσιακή οικογένεια.

sheepwhey

Αυτό που το διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα είναι ότι το τυροκομείο της οικογένειας Ryan Hartshorn εκτός από τα συνηθισμένα προϊόντα από πρόβειο γάλα παράγει και βότκα χρησιμοποιώντας τον ορό γάλακτος που απομένει από τη διαδικασία της τυροκόμησης.

1ab

Συνήθως η βότκα παράγεται από απόσταγμα δημητριακών, όπως του κριθαριού, του σιταριού, της σίκαλης ή ενός συνδυασμού των παραγόντων αυτών αλλά και άλλων υλικών, όπως η πατάτα.

Η διαδικασία που χρησιμοποίησε για να καταφέρει η οικογένεια να παράγει βότκα από ορό γάλακτος είναι σίγουρα κάτι που λίγοι γνωρίζουν για αυτό έχει κερδίσει και επάξια βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Βότκας.