Δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη φιλοξενούνται σήμερα στο "Έθνος της Κυριακής", με τις οποίες ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ στέκεται στο μέλλον του κόμματός του με φόντο τις εκλογές του Μαΐου. Αρχικά, ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του "δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ", με την έννοια ότι διαφέρει ιδεολόγικα, παρόλο που ενδέχεται να συνεργαστεί με την Κουμουνδούρου σε ορισμένες περιπτώσεις.

"Το έχω πει πολλές φορές, αλλά πολλοί δεν εννοούν – ή δεν θέλουν – να το καταλάβουν. Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια δύναμη του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού, που διεκδικεί αλλαγή των αδιέξοδων υφεσιακών πολιτικών και προτείνει νέο αναπτυξιακό μοντέλο για την ανασυγκρότηση της χώρας", σημείωσε ο Φώτης Κουβέλης και επεκτάθηκε στο ΠΑΣΟΚ: "Η πολιτική μας πρόταση είναι σε αντιπαράθεση και με το ΠΑΣΟΚ που στήριξε και στηρίζει συντηρητικές πολιτικές στην Ελλάδα". 

Ο κ. Κουβέλης, ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους- σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές- πως το κόμμα του θα υποστηρίξει «υποψηφίους που θα υποδείξουν οι οργανώσεις του κόμματος, με κριτήρια αυτοδιοικητικά και πολιτικά», κλείνοντας έτσι κάθε παράθυρο συνεργασίας με την Κουμουνδούρου, ενώ τόνισε ότι πρόωρες κάλπες είναι απαραίτητες σε περίπτωση που επιβληθούν νέα μέτρα "υπό την πίεση της τρόικα".