Η χθεσινή δημοσιογραφική επιτυχία της ιστοσελίδος μας ότι δεν παίχτηκε ο Εθνικός Ύμνος των Σκοπίων κατά την πρώτη επίσκεψη του Αλβανικής καταγωγής Υπουργού Αμύνης της ΠΓΔΜ στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, αποτελεί σήμερα μείζον πολιτικό γεγονός στη γείτονα, καθώς έχει «ανέβει» κατακόρυφα από τα μέσα ενημερώσεως των Σκοπίων, που ζητούν «εξηγήσεις» από την κυβέρνησή τους και τον υπουργό τους για το «ελληνικό ατόπημα», όπως το χαρακτηρίζουν. 

Θυμίζουμε ότι ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος έχοντας χαρακτηρίσει την επίσκεψη ως «εργασίας», υποδέχτηκε τον Σκοπιανό ομόλογό του Ταλάτ Τζαφέρι κατευθείαν στα σκαλοπάτια του υπουργείου, χωρίς να επιθεωρήσουν τιμητικό άγημα και στρατιωτική μπάντα, που εν συνεχεία θα παιάνιζε τους Εθνικούς Ύμνους των δύο χωρών. Κάτι που είχε αποδεχτεί και ο Αλβανικής καταγωγής Σκοπιανός υπουργός. Έτσι, με αυτό τον «διπλωματικό ελιγμό» του ΥΠΕΘΑ απεφεύχθη το όνειδος της ανακρούσεως του Σκοπιανού Εθνικού Ύμνου στο χώρο του Ελληνικού «πενταγώνου», οι στίχοι του οποίου κάνουν λόγο για «Μακεδονία», «Αιγαίο» και λοιπά αλυτρωτικά. 

Βεβαίως, λίγη ώρα αργότερα, εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου Σκοπιανός βουλευτής αποκαλούσε τη χώρα του δύο φορές «Δημοκρατία της Μακεδονίας», χωρίς να λάβει τις ενδεδειγμένες απαντήσεις από τους καθ’ ύλην αρμοδίους (αντιπρόεδρο της Βουλής και υπουργό Εξωτερικών), γεγονός που «χτύπησε» εξαιρετικά άσχημα! 

Λ.Σ.Μ.