Όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ των τελευταίων 24ωρων πριν την εξαφάνιση του καταδικασμένου για συμμετοχή στη «17Ν», Χριστόδουλου Ξηρού συγκεντρώνουν οι αστυνομικές αρχές, που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του.

Ο έλεγχος συνεχίζεται στην Βόρεια Ελλάδα από όπου διέφυγε ο Χριστόδουλος Ξηρός κατά τη διάρκεια της 9ημερης άδειας που του χορηγήθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού. Χθες τα συγγενικά πρόσωπα του και ο μικρότερος αδερφός του Βασίλης Ξηρός που καταδικάστηκε για συμμετοχή στη «17Ν» και αποφυλακίστηκε το 2011 κατέθεταν για την εξαφάνιση του στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Το βασικό ερώτημα είναι ποιος είδε τελευταίος τον Χριστόδουλο Ξηρό και ποιοι τελικά τον βοήθησαν να εξαφανιστεί. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρονται να είναι πεπεισμένοι ότι ο «Μανώλης» της «17Ν» είχε βοήθεια από κοντινά πρόσωπα του.

Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί και οι επαφές που είχε το τελευταίο διάστημα εντός και εκτός φυλακών ο Χριστόδουλος Ξηρός. Οι αστυνομικοί ερευνούν με ποια άτομα συναντήθηκε και μίλησε κατά τη διάρκεια των 7 αδειών που έλαβε τους τελευταίους 15 μήνες και πότε ξεκίνησε να σχεδιάζει την διαφυγή του.