Το γιατρό Στέφανο Μιαχαλάκο που αυτή τη στιγμή είναι τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ και στέλεχος του κόμματος, εμπλέκει στην υπόθεση με τις μίζες του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ο κατηγορούμενος για εκβιασμό και δωροδοκία Χάρης Τομπούλογλου.

Σύμφωνα με βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, ο κ. Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο καταγράφηκε να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μιχαλάκο θα τους δώσω και άλλες δουλειές».

Από την πλευρά του ο κ.Μιχαλάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε «δεν είχα ανάμιξη στο σχέδιο του Τομπούλογλου. Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί με ενέπλεξε, το έκανε ίσως για ενίσχυση. Σε εμένα δεν είχε δείξει τέτοια δείγματα γραφής». Μάλιστα σε άλλη συνέντευξη του στο MEGA ο κ. Μιχαλάκος εκτίμησε πως ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» τον «χρησιμοποίησε στον εκβιασμό του λόγω της θέσης μου για να πάρει περισσότερα λεφτά».

Τη θέση του κ. Μιχαλάκου στήριξε και ο δικηγόρος της διαφημιστικής εταιρείας που ήταν θύμα του εκβιασμού, ο οποίος αποκάλυψε ότι είχε προηγηθεί ηχογραφημένη συνομιλία του γιατρού με τον πρόεδρο της εταιρείας, από την οποία δεν προέκυψε καμία ενοχή του γιατρού.

Ποιος είναι ο γιατρός Στέφανος Μιχαλάκος

Ο Στέφανος Μιχαλάκος που πριν από περίπου ένα χρόνο εξελέγη στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, είχε διατελέσει και γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης το 2009. Παράλληλα ο κ. Μιχαλάκος ήταν διευθυντής του Τμήματος Αύξησης και Ανάπτυξης στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Είχε διατελέσει πρόεδρος του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πειραιά, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της UNICEF, ενώ την περίοδο 2002-2004 διετέλεσε σύμβουλος του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνο Στεφανή.