Με το χαμόγελό του «μέχρι τ’ αυτιά», που λέει ο λαός, και με εμφανή την ικανοποίησή του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το πέρας της απολύτως πετυχημένης πρώτης βολής του συστήματος S-300PMU-1, μαζί με τους Αρχηγούς των Κλάδων, άφησε τον χώρο του παρατηρητηρίου του Πεδίου Βολής Κρήτης και κατέβηκε στο χώρο τάξεως του συστήματος, απ’ όπου έγινε η βολή.

Εκεί τον περίμενε παρατεταγμένο το προσωπικό της 11ης Μοίρας Κατευθυνομένων Βλημάτων με επικεφαλής τον διοικητή της Αντισμήναρχο Κωνσταντίνο Καραπουλάκη και τον Διοικητή της 126ης Σμηναρχίας Μάχης στην οποία υπάγεται Σμήναρχο (Ι) Παναγιώτη Καλόγηρο.

Μετά τα δικαιολογημένα συγχαρητήρια και επαίνους για το επίτευγμά τους, ο Υπουργός ήλθε στο… «ψητό» και τους το ανακοίνωσε: «Για την επιτυχία σας αυτή σήμερα και εν όψει των εορτών που σε λίγο έρχονται αλλά ανεξάρτητα από τις άδειες που θα πάρετε γι’ αυτές, έχετε από μένα 5 μέρες επιπλέον τιμητική άδεια. Είσαστε ικανοποιημένοι;»

Για να λάβει φυσικά θετική απάντηση, που όμως δεν ελέχθη «αρκούντως δυνατά» σύμφωνα πάντα με τον υπουργό, ο οποίος απάντησε: «Δεν ακούγεστε καθόλου από το κρύο».

Οπότε έλαβε αστραπιαία την «βροντώδη» καταφατική απάντηση των Αεροπόρων – πυροβολητών: «Μάλισταααααααααα»

Οπότε και ο υπουργός χαμογελαστός είπε στους παριστάμενους δίπλα του Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά: «Ε, ας τις κάνουμε 6 μέρες. Τ’ αξίζουν απόλυτα τα παιδιά».

Λ.Σ.Μ.