Γεμάτο είναι το πρόγραμμα του Αντώνη Σαμαρά την προσεχή εβδομάδα, καθώς θα πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών συναντήσεων, με αποκορύφωμα το τετ-α-τετ με την ’νγκελα Μέρεκλ στο Βερολίνο.

Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με την υπουργό Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Penny Pritzker, που επισκέπτεται την Αθήνα.

Κατόπιν ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου την Παρασκευή θα πραγματοποιήσει ραντεβού με την Γερμανίδα Καγκελάριο, ’νγκελα Μέρκελ όπου θα γίνει συζήτηση για την γενικότερη πρόοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και του κλιμακίου της τρόικα.

Τέλος, το Σάββατο ο κ. Σαμαράς θα παραστεί στο συνέδριο που οργανώνει η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στη γερμανική πρωτεύουσα, στο οποίο θα δώσουν το παρών σημαντικά πρόσωπα από τον πολιτικό και οικονομικό χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα, θα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με σκοπό να βρεθεί η πολυπόθητη "χρυσή τομή" ανάμεσα στις δύο πλευρές.