Μια ενδιαφέρουσα σύναξη έγινε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με ιδιαίτερη σημειολογία. Στην περίφημη Σχολή Φλέτσερ του Χάρβαρντ, όπου από το 2001, υπάρχει έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών «Κωνσταντίνος Καραμανλής», βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής ’μυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, τιμώντας ουσιαστικά και τον ιδρυτή της ΝΔ.

Ο Δ. Αβραμόπουλος δέχθηκε την πρόταση του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής και έκανε το υπερατλαντικό ταξίδι για ομιλίες και επαφές, αλλά και να τιμήσει τον «πατριάρχη» της κεντροδεξιάς.  

Τον υπουργό υποδέχθηκε ο πρύτανης της Σχολής Φλέτσερ, Ελληνοαμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, ο οποίος έχει διατελέσει ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ, ενώ τον προλόγισε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, που είναι και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος και αυτός που ασχολείται με την συγκεκριμένη έδρα.

Ο Δ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να τα πει με τον φέρελπι νέο, τον Κ. Καραμανλή, υιό του πρώην υπουργού Αχιλλέα. Ο νεαρός Καραμανλής είναι ένα πρόσωπο που κινείται με ιδιαίτερο και μεθοδικό τρόπο στο παρασκήνιο, ενώ ετοιμάζεται σιγά-σιγά και για να φανεί πιο έντονα στο προσκήνιο.