Μεγάλη είναι η σύγχυση, αλλά και η πίεση που δέχεται ο πρωθυπουργός εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων που έρχονται και που δείχνουν ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι καθοδική.  

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των ευρωβουλευτών ξέχασε να προαναγγείλει την Ελενα Κουντουρά, αλλά την τελευταία στιγμή το έσωσε. Όμως πριν λίγες ημέρες η ζημιά… μεγάλωσε. Μόλις πρόσφατα, ξέχασε και τα δύο κινητά του στο αεροπλάνο. Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός πέταξε μέχρι τα Ιωάννινα το Σαββατοκύριακο για περιοδεία στην Ηπειρο με το αεροπλάνο της γραμμής.  

Σύμφωνα με δημοσιεύματα (τοπικά σάιτ, Ελεύθερος Τύπος, pronews) ο πρωθυπουργός αποβιβάστηκε από το αεροσκάφος και μετά από κάποια ώρα αντιλήφθηκε ότι... είχε ξεχάσει το προσωπικό του κινητό καθώς και το απόρρητο, πρωθυπουργικό.  

Φυσικά επικράτησε κινητοποίηση και αναστάτωση, όμως το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει για την Αθήνα!  

Δόθηκε σήμα από τα Ιωάννινα και με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο στο «Ελ. Βενιζέλος» μπήκαν άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα ακολούθησαν οι εξής σκηνές: «Αγχωμένοι και αλαφιασμένοι, πηγαίνουν προς τη θέση που καθόταν ο πρωθυπουργός κατά το ταξίδι του από την Αθήνα προς τα Ιωάννινα και ακούω τον έναν από αυτούς να λέει πως «ο πρωθυπουργός έχει ξεχάσει τα κινητά του»».

Ωστόσο δεν τα έβρισκαν, μέχρι που κάποιος έκανε κλήση στα κινητά τα οποία εν τέλει εντοπίστηκαν στην ειδική θήκη που υπάρχει στις πίσω θέσεις των καθισμάτων του αεροπλάνου.