Είναι γνωστό στους πάντες ότι ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει επισήμως άθρησκος (παλαιότερα δήλωνε και άθεος).

Είναι επίσης γνωστό ότι όταν πλησιάζουν οι εκλογές (ή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο) ο κ. Τσίπρας θυμάται τον Θεό.

Και τρέχουμε πίσω στο 2015, όταν πήγε στο Αγιον Ορος και ζήτησε να μείνει μόνος με την Πλατυτέρα των Ουρανών. Ή όταν ζήτησε σε Θεοφάνια να πετάξει τα περιστέρια ως θρησκευόμενος και, το σημαντικότερο, συναντήθηκε περισσότερο από κάθε άλλον πρωθυπουργό με τον Αρχιεπίσκοπο, δύο φορές με τον Πάπα, δύο φορές επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο και τώρα τελευταίως άρχισε να προσκυνά και τον Σταυρό, όπως μας υπενθυμίζει ο Βηματοδότης.

Αλλά να πει (πάλι σε προεκλογική περίοδο) ότι η δική του ιδεολογία είναι πιο κοντά στον Χριστό, αιφνιδίασε τους πάντες: «Η δικιά μας ιδεολογία κι ας μας κάνουν κάποιοι κριτική που δεν κάνουμε σταυρούς, είναι πολύ πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός. Πολύ πιο κοντά η δική μας ιδεολογία από αυτά που πρεσβεύουν και πράττουν αυτοί που κάνουν μεγάλους σταυρούς» ήταν η χαρακτηριστική φράση του Αλέξη Τσίπρα.

Τι ήθελε να το πει;

«Η ιδεολογία ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει αυτήν του Χριστού διότι ως γνωστόν τη φράση «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» την είπε ο Χριστός πρώτη φορά» γράφει ένας χρήστης στο διαδίκτυο, με αρκετούς να κάνουν αναφορές στους υποκριτές και Φαρισαίους και άλλους να υπενθυμίζουν τις διακοπές του Πρωθυπουργού στη θαλαμηγό Παναγόπουλου και την τραγωδία στο Μάτι και να αναρωτιούνται: «Είπε ο Χριστός να υποκρίνεσαι τον φτωχό, να ρίχνεις με την πολιτική σου τον κόσμο στην πείνα κι εσύ να κάνεις υπερπολυτελείς διακοπές σε θαλαμηγούς;».