Μπορεί το πάλαι πότε κόμμα του Φώτη Κουβέλη να έχει εκμετρήσει σχεδόν το ζην του και να συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από απόφαση του προέδρου του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ωστόσο υπάρχουν κάποιες … ουρές τις οποίες αναδεικνύουν σύντροφοι του προέδρου – βουλευτή ο οποίος είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ αλλά πλέον εναγκαλίζεται θερμά με τον κ. Τσίπρα.

Το βασικό ερώτημα λοιπόν που τίθεται από τους έως πρότινος συναγωνιστές του κ. Θεοχαρόπουλου, είναι πώς καταφέρνει η ΔΗΜΑΡ να συντηρεί ακόμη γραφεία στην Αθήνα, να πληρώνει προσωπικό και να διοργανώνει εκδηλώσεις.

Τελευταία φορά που κατέβηκε αυτόνομα σε εκλογές ήταν τον Ιανουάριο του 2015 όταν έλαβε κάπου 25.000 σταυρούς πανελλαδικώς, άλλως πως 0,48%. Έκτοτε συνεργάστηκε πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη κτλ). Συνεπώς δεν δικαιούται κάποιας κρατικής χρηματοδότησης.

Εσχάτως κυκλοφορεί μία φήμη για μηνιαία επιδότησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ 12.000-14.000 ευρώ, η οποία συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν Τσίπρας-Θεοχαρόπουλος. Εκεί ο πρώτος είχε ευχαριστήσει τον δεύτερο για την υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ τον είχε καλοδεχτεί ξανά στο κόμμα, αφού η ΔΗΜΑΡ προέρχεται ούτως ή άλλως από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν κάτι τέτοιο λοιπόν αληθεύει, ποια νομική οδός ακολουθήθηκε για την οικονομική στήριξη ενός κόμματος-αποκόμματος από τον κρατικό κορβανά; Εάν είναι ψευδές, πώς τα φέρνει βόλτα με τόσα έξοδα κάθε μήνα ο κ. Θεοχαρόπουλος;