Την πλήρη αντίθεσή του στις αλλαγές που ο κ. Γαβρόγλου προωθεί στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εξέφρασε στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης. Ο Αρκάς βουλευτής ήταν μάλιστα τόσο καταιγιστικός που ανάγκασε τον Υπουργό Παιδείας να τον διακόψει αρκετές φορές.

Ο κ. Βλάσης κατηγόρησε τον κ. Γαβρόγλου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι μ’ αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα βάζουν «ταφόπλακα» στην Παιδεία και δήλωσε πως η συζήτηση ενός τόσο σημαντικού θέματος με τη διαδικασία του επείγοντος ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Ο ίδιος εστίασε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν είναι αποδεκτή η συγχώνευσή του με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, καθώς θα θέσει σε κίνδυνο την ίδια τη βιωσιμότητά του. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης: «Υποβαθμίζετε συνειδητά το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Κι όσον αφορά τη δημιουργία κτηνιατρικής και νοσηλευτικής σχολής σαφώς και το επιθυμούμε, αλλά όχι στα χαρτιά κ. Υπουργέ. Αυτό που κάνετε είναι να ιδρύετε παντού τμήματα-σχολές, χωρίς κανέναν προγραμματισμό, σχολές και τμήματα που δεν πρόκειται να λειτουργήσουν και μου θυμίζετε τα εγκαίνια, που έκανε ο πρωθυπουργός πριν λίγους μήνες στο μετρό της Θεσσαλονικής πάνω σε μουσαμάδες. Αυτό κάνετε σήμερα. Για άλλη μια φορά υποτιμάτε τη νοημοσύνη των Ελλήνων, υποτιμάτε τη νοημοσύνη των Αρκάδων!»