Τι και αν έγινε τόσος ντόρος γύρω από τη συνάντηση Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο; Απ’ ότι φαίνεται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ (και ακόμη πιο πρώην του ΠΑΣΟΚ) δεν είναι βέβαιο ότι έχει καταλάβει ποιο ήταν το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη συνάντηση. Άλλωστε αν το είχε καταλάβει ή δεν θα την είχε κάνει ή δεν θα την έχει δημοσιοποιηθεί.

Αλλά ακόμη και μετά από όλες τις αντιδράσεις και πάλι υπερτερεί η εμμονή του στο ορθόν της συνάντησης. Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, παρά τα τηλεφωνήματα από το Μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου αλλά το σχετικό «ξέσκισμα» στα social ακόμη και από φίλου, στελέχη και εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος μένει να αναρωτιέται. Βέβαια, μπορεί να έχει κάνει ένα βήμα πίσω, αφού σε ραδιοφωνική του συνέντευξη παραδέχθηκε πως η πολυσυζητημένη συνάντηση «μπορεί να ήταν λάθος», όμως ξεκαθάρισε πως οι απόψεις του για τη Δημοκρατία είναι γνωστές… «Μπορεί να ήταν λάθος, αλλά δε σημαίνει ότι αλλοιώθηκαν επειδή έγινε αυτή η συνάντηση».

Το ενδιαφέρον πάντως από όλη αυτή την κόντρα είναι πως ο συνυποψήφιος του κ Κουρουμπλή στις ευρωεκλογές και γνωστός δημοσιογράφος, Κώστας Αρβανίτης, έθεσε διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑίων και πρώην ΠΑΣΟΚων που σήμερα είναι ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. τον κ Κουρουμπλή).

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως «Το θέμα αυτό είναι για τον κ. Κουροπυμπλή, γιατί είναι μαζί μας. Εγώ είμαι στο ΣΥΡΙΖΑ» είπε, χαράσσοντας δημόσια τις διαχωριστικές γραμμές που ανέκυψαν με αφορμή τα τελευταία δεδομένα, ανάμεσα τους παραδοσιακούς ΣΥΡΙΖΑίους και τους πρώην ΠΑΣΟΚους.