Μία συνέντευξη πέρα από κάθε τηλεοπτική λογική έδωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, μαντέψτε πού! Στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ιδιοκτησίας του θείου της συζύγου του, Σόνιας, Ιβάν Σαββίδη κατά τη διάρκεια της οποίας αποθέωσε τον ΠΑΟΚ, τη σύζυγό του, τον εαυτό του, δήλωσε ότι θυσιάστηκε για την ενότητα της ΝΔ, δεν είπε τίποτα για το συνέδριο-φιάσκο της ΟΝΝΕΔ. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι δεν βρήκε ούτε μισή αφορμή να πει κάτι για τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που είπε ότι η πολιτική έχει πιάσει πάτο, ενώ δεν είπε επίσης κουβέντα για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τον οποίον είχε αναλάβει να τον βγάλει αρχηγό και κατάφερε να τον βγάλει τρίτο.

Στη συνέντευξη, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι είχε διάρκεια 24 λεπτών, η οποία για όσους έχουν εμπειρία θεωρείται αντιτηλεοπτική, ειδικά αν αφορά ένα πρόσωπο που δεν βρίσκεται στην επικαιρότητα ή την απασχολεί μόνο για φήμες ή έστω την έχει απασχολήσει στο παρελθόν με αρνητικό πρόσημο, για διαδικασίες-φιάσκο και αποτυχημένες επιλογές.

Όλα τα γνωρίσματα του Ανδρέα Παπαμιμίκου δηλαδή.

Στη συνέντευξη-προφίλ λοιπόν, ο πρώην γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, είπε δύο φορές για «συστήματα και μηχανισμούς» που υπάρχουν στην πολιτική και προσπάθησε να πείσει ότι ο ίδιος δεν έχει εξαρτήσεις. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος προσπάθησε να παρουσιάσει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο που «θυσιάστηκε» για την «ενότητα» του κόμματος, χωρίς φυσικά να πει λέξη για το φιάσκο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

.Επειδή όμως «ο διάολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» για κακή τύχη του Ανδρέα Παπαμιμίκου, η συνέντευξη προβλήθηκε στην επέτειο τριών χρόνων από την ημέρα που ξεκίνησε το συνέδριο-φιάσκο της ΟΝΝΕΔ, το οποίο τον οδήγησε στην παραίτηση-αποχώρηση και κόντεψε να στοιχίσει την ίδια την ύπαρξη της ιστορικής «γαλάζιας» νεολαίας.

Ο γαμπρός του Ιβάν Σαββίδη έσπευσε να δηλώσει πρόθυμος να κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή, λέγοντας «όλα είναι ανοιχτά και όλα τα σκέφτομαι», χωρίς βέβαια να έχει ρωτήσει αν τον σκέφτεται κανένας για υποψήφιο ή αν υπάρχει μία «χαραμάδα» για να «τρυπώσει». Προηγουμένως προσπάθησε να δικαιολογήσει το «ναυάγιο» της υποψηφιότητάς για τον Δήμο Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι το σκέφτηκε και το ζύγισε, χωρίς βέβαια πάλι να του το έχει προτείνει κανείς.

Από τη συνέντευξη στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη δεν θα μπορούσε όμως να λείπει το ποδόσφαιρο και η αποθέωση του ΠΑΟΚ. Μίλησε για την «αναδιοργάνωση και ανασυγκρότηση του ΠΑΟΚ», η οποία όλως τυχαίως έγινε από τον Ιβάν Σαββίδη, θείο της συζύγου του και ιδιοκτήτη του καναλιού. Όλο αυτό το «θεάρεστο έργο» είχε ως αποτέλεσμα το, κατά Παπαμιμίκο, «πιο παλικαρίσιο και μάγκικο πρωτάθλημα». Αυτοπροτάθηκε μάλιστα και για διοικητική θέση στην ομάδα λέγοντας ότι σίγουρα θα ξανασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, όχι σαν ποδοσφαιριστής, όπως είπε, και για προπονητής δεν φαίνεται.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μάλιστα αυτοαποθεώθηκε λέγοντας ότι είναι «εσωστρεφής, εργατικός και δίκαιος άνθρωπος» ενώ έκλεισε την 24λεπτη συνέντευξή του απευθυνόμενος στη σύζυγό του και ανιψιά του ιδιοκτήτη του καναλιού, υποστηρίζοντας ότι τα καλύτερα έρχονται.