Μάλλον θα πρέπει να κάνουν έναν... αγιασμό στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς απανωτά είναι τα επικοινωνιακά φάουλ σχετικά με το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές. Δεν έφταναν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν την ψαλίδα με την ΝΔ να παραμένει σταθερά σε διψήφιο ποσοστό, δεν έφτανε το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν ηχηρά ονόματα για να το στελεχώσουν (εκεί που κάποτε υπήρχε ένας Γλέζος), ακόμα και αυτοί που βρέθηκαν, δημιουργούν μπελάδες.

Η αρχή έγινε με την Μυρσίνη Λοΐζου, η οποία μάλιστα έσπευσε να βγει selfie με τον πρωθυπουργό στο περίφημο «τραπέζωμα» του Μαξίμου. Μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση

Ακολούθησε η περίπτωση του Πέτρου Κόκκαλη, ο οποίος συστρατεύθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής...

Μετά άρχισαν να πέφτουν απανωτά τα «όχι» στις προτάσεις για τη στελέχωσή του: Πρόσωπα από τον αθλητικό χώρο, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, δεν άφησαν κανένα περιθώριο. Αρνήσεις και από πρόσωπα, όπως η Έλενα Ακρίτα ή η Μαρία Ρεπούση από την ΔΗΜΑΡ.

Τελικώς, το ψηφοδέλτιο γέμισε με πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους γνωστούς «πρόθυμους», όπως η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης. Από κοντά η πρώην υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Και εκεί ήρθε η νέα λαχτάρα: Η φωτογραφία του πρώην υπουργού με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο προκάλεσε έκρηξη στον ΣΥΡΙΖΑ και στις φιλικές του εφημερίδες. Ο ίδιος βέβαια δηλώνει αμετανόητος.

Προς το παρόν, παραμένει στη λίστα.