Ο Γιώργος Παπανδρέου και το κόμμα που εκπροσωπεί, το ΚΙΔΗΣΟ, γενικά, είναι λαλίστατοι για διάφορα θέματα.

Ωστόσο, παθαίνουν αφωνία σε άλλα ζητήματα, ειδικά όταν αυτά δεν αφορούν το κόμμα τους ή κάποιο στελεχός του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εκκωφαντική σιωπή τους απέναντι στη στοχοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου, σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Έχουν περάσει ήδη δύο εικοσιτετράωρα, μετά την διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή, και το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού που θέλει να το κρατάει σε λειτουργία, τηρεί «σιγή ιχθύος». 

Το συγκεκριμένο μάλιστα γεγονός, έκανε πολλά στελέχη να θυμηθούν τι είχε πράξει ο Ανδρέας Λοβέρδος στο παρελθόν, όταν στις επιθέσεις που δεχόταν ο πρώην πρωθυπουργός, στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, είχε πει ότι θα γίνει «Μακελειό» αν επιχειρήσουν να πλήξουν πολιτικά τον Γιώργο Παπανδρέου.

Την οργισμένη αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου είχε προκαλέσει τότε η απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να διαβιβάσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου τη δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, ώστε να εξεταστεί αν πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες πολιτικών προσώπων (του κ. Παπανδρέου, και του τότε οικονομικού επιτελείου) για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009».

Να σημειωθεί ότι αντίστροφη εικόνα παρατηρείται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και τα ηγετικά κλιμάκια της Χαριλάου Τρικούπη που έχουν ανοίξει ομπρέλα προστασίας για τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Ενδεικτική του κλίματος είναι ότι στην εβδομαδιαία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, παραβρέθηκαν όλα τα κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς και ο γραμματές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρολγου.

«Ομπρέλα προστασίας» για τον Ανδρέα Λοβέρδο ανοίγει το Κίνημα Αλλαγής

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης  έκανε λόγο για ανυπόστατες κατηγορίες, προσθέτοντας ότι με μεθοδεύσεις προσπαθούν να πλήξουν το Κίνημα Αλλαγής.

Οι επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής χρησιμοποίησαν σκληρούς τόνους κατά του σημερινού δημοσιεύματος της Αυγής αλλά και του γραφείου του πρωθυπουργού για τα όσα υποστηρίζουν ότι το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει την παραγραφή των αδικημάτων στην υπόθεση. « Είναι προβοκατόρικο το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής και το δελτίο τύπου του Πρωθυπουργού, θα πρέπει να ντρέπονται, τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Σε κάθε περίπτωση οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη στέκονται όχι στη νομική αλλά στην πολιτική ουσία του ζητήματος ξεκαθαρίζοντας ότι επιθυμούν η υπόθεση να φτάσει μέχρι το τέλος και να αποκαλυφθεί η σκευωρία.

Οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά υποστηρίζουν ότι υπάρχει σκάνδαλο και αυτό αφορά την εκτίναξη της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή αλλά και την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία όπως ελέχθη «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξαν το παιχνίδι των πολυεθνικών του φαρμάκου».

Ζητάμε νομιμότητα και διαφάνεια παντού και δεν έχουμε καμμία διάθεση ρεβανσισμού. Δεν δείξαμε τέτοια διάθεση ούτε μετά το 89 όταν η ΝΔ και ο ΣΥΝ έστειλαν στο δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου ανέφεραν οι επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη.

Πέντε γεγονότα που δείχνουν το στήσιμο

Σε ενημερωτικό σημείωμα της Χαριλάου Τρικούπη παρουσιάζονται 5 γεγονότα που, όπως υποστηρίζουν δείχνουν το στήσιμο της υπόθεσης από την κυβέρνηση και την καραμανλική της συνιστώσα. Μια απλή αναφορά των γεγονότων αποδεικνύει το «στήσιμο».

-Την Πέμπτη 4 Απριλίου εμφανίζεται εσπευσμένα μάρτυρας που ΔΕΝ προσθέτει κανένα περαιτέρω αποδεικτικό στοιχείο, απλά επαναλαμβάνει τα γνωστά «μου είπαν», «λεγόταν» και άλλα «σου-ξου-μου» φληναφήματα.

-Την επόμενη μέρα Παρασκευή 5 Απριλίου (ημέρα που τα κυριακάτικα φύλλα κλείνουν ύλη) η εφημερίδα DOCUMENTO με διαφήμιση της προαναγγέλλει αποκάλυψη στο φύλλο της Κυριακής 7 Απριλίου νέας σημαντικής μαρτυρίας στην υπόθεση NOVARTIS με τίτλο «Νέος μάρτυρας για Λοβέρδο…» και μας πληροφορεί για την διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή.

-Την ακριβώς επόμενη μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς με έγγραφο υποβάλλουν αίτημα στην Εισαγγελέα Διαφοράς να διαβιβασθεί ο φάκελος στη Βουλή.

-Την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου η Εισαγγελέας Διαφθοράς «μελετά», αντιγράφει αυτολεξεί το πόρισμα και το διαβιβάζει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τα περαιτέρω.

-Κατά ευτυχή σύμπτωση με τους ίδιους – συνήθεις άλλωστε- ιλιγγιώδους ταχύτητας ρυθμούς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ίδια ακριβώς μέρα Δευτέρα 8 Απριλίου διαβιβάζει το σχετικό φάκελο στη Βουλή.