Τη μήνιν στελεχών και οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει, σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αιτία στάθηκε η πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Μητροπολίτη Καλβρύτων και Αιγιαλίας, Αμβρόσιο γνωστό για τις ακραίες δηλώσεις του κατά των ομοφυλοφίλων και τις φωτογραφίες του με βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορς Βερναρδάκης, πάτησε ένα «μεγαλοπρεπέστατο» like στη σχετική καταγγελτική ανάρτηση της δημοσιογράφου Νατάσας Γιάμαλη, παίρνοντας με αυτό τον τρόπο θέση επί του θέματος.

 

Την ίδια ώρα μεγαλοπρεπέστατο ήταν το «άδειασμα» προς τον πρώην υπουργό και της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, της Εφημερίδας των Συντατών», όπου στην ηλεκτρονική της μορφή μεταφέρει την είδηση με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να δώσει μιαν απάντηση για τον Κουρουμπλή» αφείνοντας ουσιαστικά έκθετο μέχρι και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το συγκεκριμένο κείμενο ιδιαίτερα καυστικό απέναντι στον βουλευτή της κυβέρνησης γράφει: «Ορισμένοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να πάρουν ψήφους φαίνεται ότι δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Εν προκειμένω ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβασε στο twitter φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται μαζί με τον υμνητή της Χρυσής Αυγής, τον ρασοφόρο εκπρόσωπο του σκοταδισμού και του ρατσισμού, μητροπολίτη Αιγιαλείας Αμβρόσιο, κατά την επίσκεψή του σε ίδρυμα ηλικιωμένων της περιοχής του Αιγίου (...) Δεν θα μπούμε στον κόπο να υπενθυμίσουμε τι εστί Αμβρόσιος. Απλώς θα υποβάλλουμε ένα ερώτημα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κάλεσμα, το οποίο διατυμπανίζει, για τη δημιουργία προοδευτικού πόλου ως ανάχωμα στην Ακροδεξιά, περιλαμβάνει και φωτογραφίες υποψηφίου του παρέα με τον καταδικασθέντα για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους μητροπολίτη; Η κοινωνία περιμένει μιαν απάντηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έλαβε ένα οργισμένο τηλεφώνημα από τον γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη για τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο!

Μάλιστα, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επικοινώνησε με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή για να του κεφράσει την δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο νωρίτερα, το Documento του γνωστού δημοσιογράφου Βαξεβάνη τα βάζει με τον πρώην υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, του οποίου τώρα ανακάλυψε την «παλαιοκομματικού τύπου συμπεριφορά», όπως λέει.

Αφορμή, η επίσκεψη του κ. Κουρουμπλή στον μητροπολίτη Αμβρόσιο. «Είναι δυνατόν προκειμένου να μαζέψει μια χούφτα ψηφαλάκια να συναγελάζεται και να δέχεται δώρα από τον μεγαλύτερο κήρυκα του μίσους, oμοφοβίας και ρατσισμού;» αναρωτιέται τώρα το Documento για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάτι δεν μας λέει καλά» καταλήγει...