Επιμένει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ότι οι Έλληνες είναι πλούσιοι κι ότι έχει έρθει η ανάπτυξη. Μάλιστα, θυμίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το εισόδημα μιας μεσαίες οικογένειας αυξήθηκε κατά 146 ευρώ.

Και, κατά τον κ. Τσακαλώτο, μάλιστα, το 2018 με την ανάπτυξη που σημείωσε η χώρα θα είμαστε ακόμη πιο πλούσιοι!

Τα παραπάνω ισχυρίζεται ο κ. Τσακαλώτος σε μια ανάρτησή του  ως απάντηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε περισσότερα χρήματα από τις τσέπες των πολιτών από όσα χρειαζόταν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του: «Τα δεδομένα: Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 έως το 2014 κατά 5.258 ευρώ. Τα έτη 2015- 2016 αυξήθηκε κατά 146 ευρώ. Το 2018 η αύξηση αναμένεται σαφώς μεγαλύτερη λόγω και της ανάπτυξης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, μήπως ο κ. Μητσοτάκης θα είχε την ευγενή καλοσύνη να μας πει πώς -στην απίθανη περίπτωση που βγει- θα αποζημιώσει τη μεσαία τάξη για τις απώλειες που είχε επί των κυβερνήσεων ΝΔ;».

Αυτά συμβαίνουν στον θαυμαστό κόσμο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, γιατί αν όχι όλες στην πλειοψηφία τους οι οικογένειες της χώρας δεν είναι σε θέση να μοιραστούν την άποψή του περί αύξησης του οικογενειακού εισοδήματος. Κι αν αυτό του δείχνουν οι αριθμοί που διαβάζει σκυμμένος στα χαρτιά του καλύτερα να ρίξει μια ματιά έξω στον κόσμο, όχι απότομα όμως γιατί θα ξαφνιαστεί σε μεγάλο βαθμό.