Ζεστά έχει πάρει την υποψηφιότητα του με τη ΝΔ για την ευρωβουλή ο επί σειρά ετών Διευθυντής της Ε.Ε Γιώργος Κρεμλής περιοδεύοντας ήδη ανά την επικράτεια. Ο κ. Κρεμλής είναι από τα παλαιότερα στελέχη της Κομισιόν με θητεία από το 1981. Διετέλεσε Διετέλεσε νομικός σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της ΕΕ καθώς και Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος από το 1995, όπως της "Νομικής Υπηρεσίας" της, της "Περιβαλλοντικής Διακυβέρνησης", της "Πολιτικής Συνοχής και Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων" καθώς και της "Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, της Πολιτικής Συνοχής και του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου". Επίσης διετέλεσε Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης "Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου" καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντής της Διεύθυνσης "Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής".

Στην τελευταία θέση του, ως επικεφαλής Διοικητικής μονάδας, ήταν υπεύθυνος για τη συμμόρφωση και εφαρμογή του περιβαλλοντικού κεκτημένου, τη διασφάλιση της ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών απαιτήσεων στο σύνολο των πολιτικών της ΕΕ, την περιβαλλοντική αξιολόγηση των συγχρηματοδοτούμενων έργων της ΕΕ καθώς και την εφαρμογή των οδηγιών EIA/SEA (ΜΠΕ και ΣΜΠΕ) για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, τη Σύμβαση Espoo και το Πρωτόκολλο SEA. Παράλληλα είχε την ευθύνη για την περιβαλλοντική ενσωμάτωση στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Ενέργειας και Μεταφορών.

Όπως επισημαίνει η απόφαση του να στρατευθεί με τον Κυριάκο Μητστάκη υπαγορεύεται από τη διάθεση προσφοράς στην χώρα του και τη Νέα Δημοκρατία λέγω της κεφαλαιώδους εμπειρίας του στα ευρωπαϊκά ζητήματα.

«Σε ό,τι αφορά ειδικά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» λέει «πρέπει να γνωρίζετε ότι νομοθετεί πλέον με δεσμευτικό τρόπο για όλους, ψηφίζει τον προϋπολογισμό της Ένωσης και ελέγχει πολιτικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γι’ αυτό, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι αναγκαίες για κάθε ευρωβουλευτή οι βαθιές γνώσεις του ευρωπαϊκού «γίγνεσθαι», οι διεθνείς διασυνδέσεις, η διαπραγματευτική ικανότητα και η άριστη γνώση των ξένων γλωσσών, που είναι απαραίτητες στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις».