Μια εντυπωσιακή παρουσία, µε αναλογίες µοντέλου και γαλαζοπράσινα µάτια, περνάει κάθε πρωί το κατώφλι του νεοκλασικού µεγάρου του υπουργείου Εξωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, προκαλώντας θαυµασµό, αλλά και απορίες. Οσοι την έχουν συναντήσει από κοντά έχουν να λένε για µια σεµνή παρουσία, µε ιδιαίτερα θετική αύρα και για µια πολύ όµορφη κοπέλα. Πρόκειται για την εστεµµένη µε τον τίτλο Μις Σταρ Ελλάς 2002 Λένα Παπαρρηγοπούλου, όµως αρκετά από τα στελέχη της έδρας της ελληνικής διπλωµατίας απορούν για την καθηµερινή παρουσία της εκεί, καθώς δεν γνωρίζουν ότι από τις αρχές Ιανουαρίου αποτελεί µέλος του επιτελείου του υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη.

Η ένταξη ενός µοντέλου στη στελεχική οµάδα του γραφείου ενός µέλους της κυβέρνησης µπορεί να µη συνηθίζεται, ωστόσο η όµορφη Λένα αξιοποίησε στην περίπτωση αυτή την ακαδηµαϊκή της κατάρτιση. Απόφοιτη του τµήµατος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών, µε µεταπτυχιακό στη Θρησκεία, Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στο ίδιο πανεπιστήµιο, είναι χρήσιµη στο επιτελείο του υφυπουργού Εξωτερικών, που έχει στην αρµοδιότητά του τα θρησκευτικά θέµατα. Συγκεκριµένα, στο υπουργικό χαρτοφυλάκιό του ο κ. Μπόλαρης έχει τις αρµοδιότητες του ενιαίου διοικητικού τοµέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής ∆ιπλωµατίας του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και τη ∆ιεύθυνση Θρησκευτικών και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων.


Όσο για την ενασχόληση της Λένας Παπαρρηγοπούλου µε το µόντελινγκ, φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν. Συµµετέχοντας σε ένα από τα πιο γνωστά και δηµοφιλή, εκείνη την εποχή, στη χώρα µας πρακτορεία µοντέλων, το Ace Models, στέφθηκε το 2002 Σταρ Ελλάς στα καλλιστεία του ΑΝΤ1, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την πολλά υποσχόµενη κατάξανθη και σέξι Κατερίνα Γεωργιάδου. Οταν, µάλιστα, ανακοινώθηκε ότι θα έπαιρνε µέρος στα καλλιστεία, στα τηλεοπτικά κανάλια ξέσπασε έντονος θόρυβος, µε ιερείς να αντιτίθενται στη συµµετοχή της στον συγκεκριµένο διαγωνισµό. Τι είχε συµβεί; Κάποιοι ρασοφόροι έκριναν λάθος να πάει σε διαγωνισµό οµορφιάς µια θεολόγος. Η ίδια, ωστόσο, δεν απάντησε ποτέ σε αυτές τις επιθέσεις.

Απέφευγε ακόµα και να τις σχολιάσει, ενώ δεν ξεχνούσε να λέει πόσο πολύ θαύµαζε τον µακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Την ίδια περίοδο, εκπροσώπησε τη χώρα µας στον παγκόσµιο διαγωνισµό οµορφιάς Μις Υφήλιος.


Ακολούθησαν συµµετοχές της σε επιδείξεις µόδας ορισµένων εγχώριων οίκων και φωτογραφήσεις για περιοδικά, µε την ίδια να προσπαθεί να τις αποφύγει. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της για το µόντελινγκ άρχισε να ατονεί. Ετσι, προτίµησε να επιστρέψει στις σπουδές και στα διαβάσµατά της, κάνοντας µεταπτυχιακό στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, δείχνοντας ότι την ενδιέφερε περισσότερο η Θεολογία.

Παράλληλα, το σεµνό και low profile κορίτσι, µε καλή ανατροφή, πατέρα δικηγόρο µε ειδίκευση στα ζητήµατα Αστικού ∆ικαίου, ξεκίνησε να εργάζεται στο Museum Shop του Πολιτιστικού Ιδρύµατος του Οµίλου Πειραιώς. Με την έλευση του 2019, η ίδια φαίνεται πως αποφάσισε να αλλάξει σελίδα στη ζωή της.


Έτσι, από τις αρχές του νέου έτους εργάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών ως ειδική συνεργάτις στο γραφείο του υφυπουργού Εξωτερικών, Μάρκου Μπόλαρη. Σελίδα, ωστόσο, δεν άλλαξε στην προσωπική της ζωή, αφού εδώ και χρόνια έχει βρει το άλλο της µισό στο πλευρό του Μάκη Ρουτζούνη, του δεύτερο υ γιου του Κωνσταντίνου (πρόεδρος και διευθύνων σύµβουλος της εταιρείας δηµοσκοπήσεων Κapa Research) και της Χρυσάνθης Ρουτζούνη. Μάλιστα, οι δυο τους είχαν κάνει δηµόσια κοσµική εµφάνιση τον περασµένο Οκτώβριο, στη λαµπερή βραδιά εγκαινίων για το Bride’s by Politia Tennis Club, τη νέα µπουτίκ νυφικών της Μαριέττας ∆ροσοπούλου στην Κηφισιά.