Ο Ζόραν Ζάεφ είναι το πιο πρόσφατο «θύμα» του Αλέξη Τσίπρα. Άφησε τον Αλέξη Τσίπρα να τον αγκαλιάσει και μάλιστα να τον… σφιχταγκαλιάσει όπως συνηθίζει ο σύντροφος Αλέξης, όμως… ποιος ξέρει τι τον περιμένει κι αυτόν, αλλά και εμάς, γιατί ουκ ολίγες φορές πληρώσαμε ακριβά τις πανηγυρικές αγκαλιές του Αλέξη Τσίπρα.

Κάθε φορά ο Τσίπρας αγκαλιάζει κάποιον… ξεκινάει και η αντίστροφη μέτρηση. Όλες οι «αγκαλιές» του πρωθυπουργού, τουλάχιστον αυτές που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, δεν είχαν την κατάληξη που πολλοί θα περίμεναν. Ο Αλέξης όποιον αγκαλιάζει παράλληλα τον… κατασπαράζει. Δείτε μερικές από τις… αγκαλιές του Αλέξη Τσίπρα.  

Η πρώτη αγκαλιά που έρχεται στο νου του καθένα, και που είχε όχι μόνο άδοξο αλλά και… ταπεινωτικό τέλος, είναι αυτή του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο.

Οι δυό τους πανηγύρισαν την κατάκτηση της εξουσίας, μόνο που τελικά στην σκηνή του θριάμβου έμεινε μόνο ένας. Για πολλούς λόγους το σκοινί δεν άντεξε τον Πάνο Καμμένο και η αγκαλιά αυτή έμελε να είναι και η αντίστροφη μέτρηση για το πολιτικό του τέλος. Όχι μόνο δεν έμειναν μαζί μέχρι το τέλος, αλλά το τέλος για τον Πάνο Καμμένο ήρθε πρόωρα και την ζημιά... την πληρώνουμε όλοι εμείς. 

Ζημιές για χάρη του Τσίπρα, πληρώνουμε και για τις αγκαλιές του με τον Νίκο Κοτζιά.

Οι δυό τους θερμοαγκαλιάζονταν, αντάλλασσαν όρκους πίστης και εμπιστοσύνης ο ένας στον άλλον για να έρθει η οριστική τους ρήξη και να χωρίσουν μια για πάντα οι δρόμοι τους.

Από τις αγκαλιές που πληρώσαμε και επί της ουσίας είναι και αυτή με τον Γιούνκερ. 

Αλλά και με τη Μέρκελ, που την πληρώνουμε ακόμη. 

Πάντως, σε πολιτικό επίπεδο, η αγκαλιά του Τσίπρα μάλλον την «γκατέμιασε».  

 Σαν την Μέρκελ την πάτησε και ο Μακρόν. Μετά την αγκαλιά με τον Τσίπρα ξεκίνησαν τα προβλήματα στην Γαλλία με τον διεθνή Τύπο να στρέφεται εναντίον του και καταλήξαμε στα… Κίτρινα Γιλέκα.

Για την ιστορία... ας συμπληρώσουμε τις αγκαλιές και με αυτές του ηγέτη των Ποδέμος, που αφανίστηκαν από τον πολιτικό χάρτη, αλλά και αυτή με την καθαρίστρια στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, που λίγες ώρες μετά... απολύθηκε αν και ακούστηκε ότι το ξανασκέφτηκαν και πήραν πίσω την απόλυσή της.