Μεταξύ άλλων, στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ολγα Γεροβασίλη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Στη σύντομη ομιλία του ο πρωθυπουργός μίλησε για τις γυναίκες που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. «Οι γυναίκες υπουργοί που εμπιστεύθηκα με έβγαλαν ασπροπρόσωπο. Στις επόμενες κυβερνήσεις θα έχουμε περισσότερες γυναίκες». Και πρόσθεσε με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας πως ο αγώνας απέναντι στις διακρίσεις και στην έμφυλη βία είναι διαρκής μάχη.

Τη στιγμή πάντως ο πρωθυπουργός χαιρέτισε τις καλεσμένες του, τα κινητά πήραν φωτιά για να βγουν οι καθιερωμένες selfies.

«Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους. #InternationalWomensDay», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ο αγώνας για μια πιο δίκαιη κοινωνία δεν είναι μόνο αυτός για την εργασιακή ασφάλεια αλλά και για την κατάργηση των διακρίσεων του αυταρχισμού και της βίας της πατριαρχίας, αναφέρει ο πρωθυπουργός στην επίσημη ιστοσελίδα του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τονίζεται: «Σε όλον το κόσμο οι γυναίκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για εξάλειψη των διακρίσεων στην εργασία, την εκπαίδευση, την πολιτική, αλλά και στην οικογένεια και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Ο αγώνας για μια πιο δίκαιη κοινωνία δεν είναι μόνο αυτός για την εργασιακή ασφάλεια αλλά και για την κατάργηση των διακρίσεων του αυταρχισμού, της βίας και της πατριαρχίας.

Μια σειρά από πρωτοβουλίες, όπως η αναγνώριση δικαιωμάτων μέσω της ψήφισης νόμου ένταξης στην έννομη τάξη μας της Διεθνούς Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, η στήριξη και επέκταση των δομών προστασίας και συμβουλευτικής για θύματα έμφυλης βίας, η αύξηση των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς, η στήριξη της οικογένειας και η άδεια μητρότητας 6 μηνών που θεσμοθετήσαμε, στοχεύουν στην άμβλυνση αυτών των διακρίσεων.

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, Παγκόσμια Ημέρα Φεμινιστικής Κινητοποίησης, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους».

Στην ανάρτηση του πρωθυπουργού επίσης συμπεριλαμβάνεται ένα βίντεο στο πλαίσιο των σπότς, «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» που στοχεύει στην ενημέρωση των πολιτών για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση.