Τρίβουν τα χέρια τους στο Κίνημα Αλλαγης για τα απανωτά αυτογκόλ του Μαξίμου και των επιτελών του, αφού το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα με την κωδική ονομασία «διαλύστε το ΚΙΝΑΛ» απέτυχε παταγωδώς και γύρισε μπούμερανγκ στους εμπνευστές του.

Στην αποτυχία του σχεδίου βοήθησαν και οι αλαζωνικές δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης, όπως του Χριστόφορου Βερναδάκη - φέρεται να είχει κομβικό ρόλο στις πρόσφατες μεταγγραφές του Άγγελου Τόλκα και Θάνου Μωραϊτη -  που προκάλεσαν όχι μόνο τη συσπείρωση του κόμματος, αλλά και σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα στο κυβερνών κόμμα. 

«Αμφιβάλλω αν το ΚΙΝΑΛ θα καταφέρει να μπει καν στη Βουλή», είχε πει πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Επικρατείας, προκαλώντας την οργή των μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ, αλλά και ενόχληση σε στελέχη της Κουμουνδούρου, που του χρεώνουν την αποτυχημένη τακτική άλωσης του ΚΙΝΑΛ 

Σήμερα υπέπεσε σε νέο αυτογκόλ, δηλώνοντας στο News247 ότι «η εκτίμησή μου είναι ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή».

«Η εκτίμησή μου είναι ότι το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην εκπροσωπηθεί στην επόμενη Βουλή. Όταν τα διλήμματα είναι έντονα και οι εκλογικές αντιπαραθέσεις πολωτικές τότε ο ενδιάμεσος χώρος πιέζεται, τι σας κάνει εντύπωση; Οι εκλογές είναι πάντα ένα σκληρό τεστ, τεστ πραγματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλές πιθανότητες να είναι πρώτο κόμμα. Όποιο κόμμα είναι πρώτο θα έχει αυξημένες πιθανότητες αυτοδυναμίας επειδή η επόμενη Βουλή δεν θα είναι οκτακομματική. Διαφαίνεται η πιθανότητα του κόμματος Βελόπουλου να εκπροσωπηθεί στη Βουλή».

Τις δηλώσεις του Χριστόφορου Βερναδάκη σχολίασε στο parapolitika.gr ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης. 

«Κανείς εδώ και χρόνια δεν ασχολείται σοβαρά με τις φαιδρότητες του κ. Βερναδάκη. Τις τελευταίες μέρες ούτε καν στο ίδιο του το κόμμα. Για αυτό έχει μια ιδιαίτερη νευρικότητα και έχει ξεφύγει....», τόνισε και πρόσθεσε:

«Το βράδυ των εκλογών προβλέπω οτι φεύγοντας θα τον ξεχάσουν κλειδωμένο εκεί στο υπόγειο του Μαξίμου!»