Ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα να δίνει μάχες και να τις κερδίζει, ετοιμάζεται να διεκδικήσει μια θέση στα έδρανα του Κοινοβουλίου, ως υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Ο λόγος για το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Γιάννη Κουλιζάκο, ο οποίος θα ριχτεί στη «μάχη του σταυρού» στην Λακωνία.

Ο ίδιος κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο λόγος που τον οδήγησε να κάνει το μεγάλο βήμα προς την κεντρική πολιτική σκηνή είναι η αγάπη του για την γενέτειρα του την Λακωνία και η πίστη του ότι η περιοχή διαθέτει πολλά ανεκμετάλλευτα πλεονεκτήματα, που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάκαμψη της χώρας.

Η προσήλωση του Γιάννη Κουλιζάκου, άλλωστε στην ιδιαίτερη πατρίδα του είναι ευρέως γνωστή, με τους κατοίκους της περιοχής να μιλούν για ένα πρόσωπο – «σύμβολο» της Μάνης, που δεν εγκατέλειψε ποτέ την περιοχή και τους κατοίκους της, καθώς πάντα στεκόταν δίπλα στα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, δίνοντας αγώνες για την ανάπτυξη και την ανάδειξη της Λακωνίας από κορυφαία αξιώματα στα όργανα της κεντροδεξιάς παράταξης. Όπως μάλιστα δηλώνει και ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία η μοναδική πολιτική «προίκα» που απέκτησε από πολυετή ενασχόλησή του με την πολιτική είναι οι «χωριανοί» του.

Βέβαια ο υποψήφιος βουλευτής πέρα από την εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπό του οι συμπολίτες του, απολαμβάνει την ευρεία αναγνώριση της «γαλάζιας» παράταξης , καθώς αποτελεί ένα στέλεχος το οποίο ανέβηκε σκαλί – σκαλί την ιεραρχία της ΝΔ, ξεκινώντας με την «φανέλα» της ΟΝΝΕΔ και συνεχίζοντας να δίνει «μάχες» για την επικράτηση των αξιών και των ιδεών της ΝΔ από όλα τα μετερίζια, εκπροσωπώντας την Λακωνία στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ για είκοσι και πλέον χρόνια, με τους συναγωνιστές του από τα χρόνια της νεολαίας να μιλούν για έναν άνθρωπο που ενώνει όλες τις γενιές ΟΝΝΕδιτών.