Το εγκώμιο του Γιάνη Βαρουφάκη πλέκει η διάσημη ηθοποιός, Πάμελα Άντερσον, σε συνέντευξή της για την επίσκεψη που αναμένεται να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα το προσεχές διάστημα. Μάλιστα, η ίδια κάνει λόγο για συνθηκολόγηση του Αλέξη Τσίπρα μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα.

Η Πάμελα Άντερσον, όταν ρωτήθηκε ποιός είναι ο πιο διάσημος εν ζωή Έλληνας, απάντησε: «Ο Γιάνης Βαρουφάκης. Κάποιος, δηλαδή που είπε "όχι" όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και εμπνέει ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη».

Η λέξη «όχι» φαίνεται να βρίσκεται πάντως στο λεξιλόγιό της ενώ, όπως αναφέρει στην ίδια συνέντευξη, η λέξη αναφέρεται και στους ανθρώπους που είπαν «όχι» στο δημοψήφισμα αλλά και, σε παλιότερες εποχές, στον φασισμό. 

Αναφερόμενη στον έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, το αριστερό κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία, αποφάσισε να συνθηκολογήσει και την επόμενη ημέρα του δημοψιηφίσματος ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε».

«Σήμερα, αν κοιτάξει κανείς την Ελλάδα θα δει ότι τα περισσότερα αεροδρόμια ανήκουν σε γερμανικές εταιρείες (Fraport), και ότι το λιμάνι του Πειραιά (μέρος της ευρύτερης Αθήνας) ανήκει στους Κινέζους, ότι οι άνθρωποι είναι ακόμη πιο χρεωμένοι και ότι υπάρχει φτώχεια παντού και μαζική μετανάστευση στον νεανικό πληθυσμό», συμπληρώνει η διάσημη ηθοποιός.