Και τούτο καθώς, με αφορμή την υπογραφή του στο κείμενο που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η πρωτοβουλία «Γέφυρα» που καλεί σε σύγκλιση τις προοδευτικές δυνάμεις, πολλοί θυμήθηκαν σε πόσους πολιτικούς, κινήσεις και κόμματα έχει εκφράσει κατά καιρούς την προτίμησή του και μάλιστα διαφορετικού χρώματος και κομματικής προέλευσης.

Ειδικότερα, στις εκλογές του 2012, στη διάρκεια της παρουσίασης των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ στην Α΄και Β΄εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει ΠΑΣΟΚ

 Το 2014 είχε δείξει τη στήριξη του στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «εγώ είμαι Ποτάμι». Στις εκλογές του 2015 είχε δηλώσει ότι στηρίζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά ψηφίσει τον Φώτη Κουβέλη,

Στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είχε ταχθεί υπέρ του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη,

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε συνυπογράψει, με άλλες 25 προσωπικότητες της χώρας, κείμενο στήριξης για το Ποτάμι, όπου καλούσαν τους πολίτες – ανεξαρτήτως αν είναι οπαδοί ή ψηφοφόροι του- να ενισχύσουν «μια ξεχωριστή φωνή που δεν δημαγωγεί και δεν λαϊκίζει και κυρίως δεν σιωπά μπροστά στον φόβο του πολιτικού κόστους»

Πριν δύο ημέρες εξέφρασε τη στήριξή του στον Γιώργο Ορφανό για την δημαρχία της Θεσσαλονίκης λέγοντας ότι «Εύχομαι στον κ. Ορφανό να είναι αυτός που θα αναλάβει και να είναι αυτός ο οποίος θα τα προχωρήσει και να βάλει τη δική του σφραγίδα σε αυτή τη δημαρχία”, τόνισε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Μπουτάρης.

Τα συμπεράσματα δικά σας...