Ένα ενδιαφέρον παρασκήνιο στην υπόθεση του δανείου Πολάκη μεταφέρει ο Γιώργος Παπαχρήστος στα Νέα. Αναφέρεται στην επικοινωνία του με τον διοικητή της Attica Bank, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, προκειμένου να μάθει περισσότερα.

Αναφέρει: «Εμένα ο πρόεδρος της τράπεζας, Τάκης Ρουμελιώτης, μού έκανε τον ανήξερο σχετικά με το δάνειο Πολάκη κατά την επικοινωνία που είχαμε δύο φορές την Κυριακή. Ότι το έμαθε από το πρωτοσέλιδο του 'Πρώτου Θέματος'. Μου είχε υποσχεθεί δε ότι χθες Δευτέρα θα διερευνούσε την υπόθεση και θα μου τηλεφωνούσε για τα αποτελέσματα της έρευνας. Και πως παράλληλα η τράπεζα θα εξέδιδε και σχετική ανακοίνωση με τα καθέκαστα προς ενημέρωση του κοινού. Εγώ ανακοίνωση δεν παρέλαβα. Αλλά ούτε και μου τηλεφώνησε ο Ρουμελιώτης. Τρεις η ώρα μετά το μεσημέρι, τηλεφωνώ στο κινητό του. Δεν απαντάει. Επανέρχομαι. Απαντά μία κυρία με το κλασικό: 'Είναι σε σύσκεψη, θα τον ενημερώσω και θα σας καλέσει'. 'Τι τον θέλω; Για να του (ψιλο)διαμαρτυρηθώ ότι 'την ανακοίνωση που έλεγες ότι θα μας στείλετε, άσε μην μας την στείλετε, την διαβάσαμε στο Facebook του Πολάκη!!!»

«Λίγο πριν από το δικό μου τηλεφώνημα προς τον Ρουμελιώτη, περί τις 3 παρά το μεσημέρι, είχα ρίξει μία ματιά στη σελίδα του αναπληρωτή υπουργού υγείας. Και τι βλέπω; Το ακόλουθο, σε γνήσια πολάκεια γλώσσα και ύφος...»

Ο κ. Παπαχρήστος παραθέτει τα όσα έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός στο Facebook και συνεχίζει: «Ξανατηλεφωνώ στον Ρουμελιώτη, τίποτα. Καμία απάντηση. Παίρνω στο τηλέφωνο τον διευθύνοντα σύμβουλο της Attica Bank, Θεόδωρο Πανταλάκη. Τον ρωτώ αν δόθηκαν και σε άλλους καταναλωτικά δάνεια ανάλογα με αυτά του Πολάκη και πόσοι ήταν αυτοί που τα έλαβαν... Μου απαντάει: 'Να περιμένετε να εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση της τράπεζας, η οποία περιέχει όλες τις απαντήσεις σχετικά με το δάνειο του υπουργού.' Εκδόθηκε, του απαντώ. Αποκλείεται, μου λέει, 'θα πάει πρώτα στο Χρηματιστήριο και θα δημοσιοποιηθεί προς τον Τύπο μετά τις 5:30 το απόγευμα, οπότε θα κλείσει το Χρηματιστήριο. Επιμένω, 'εκδόθηκε'. Επιμένει ότι 'δεν εκδόθηκε'. Καταλαβαίνω ότι πίσω από την πλάτη του ανθρώπου και πριν η ανακοίνωση αποσταλεί στο Χρηματιστήριο, κάποιους από τη διοίκηση της τράπεζας είχε φροντίσει να την αποστείλει στον... Πολάκη!!!»

Ο δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί διαψεύσεις, διότι έχει κρατήσει τα screen shot στα οποία φαίνονται οι ώρες δημοσίευσης της ανάρτησης.