Μάλλον κάποιο πολιτικό «φλερτ» βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ του Ποταμιού και της κυβέρνησης. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι στα γραφεία του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις από τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου, που να δηλώνουν ότι το Ποτάμι δεν έχει πλέον Κοινοβουλευτική Ομάδα και, άρα, δεν έχει προνόμια που του επιτρέπουν να εδράζεται στη Βουλή με δικά του γραφεία.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Η Κ.Ο. του Ποταμιού έχει διαλυθεί από τις 21 Ιανουαρίου, μετά τη διαγραφή του Σπ. Δανέλλη και τις ανεξαρτητοποιήσεις του Γιώργου Αμυρά και του Γρηγόρη Ψαριανού. Ωστόσο, το κόμμα του κ. Θεοδωράκη τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας συνέχιζε να διατηρεί τα γραφεία του, με τις σχετικές ταμπέλες ακόμη στην είσοδό τους. Αυτό μπορούσε εύκολα να το αντιληφθεί κανείς, αν έκανε μια βόλτα στους διαδρόμους της Βουλής, εκεί όπου κάποτε πήγαιναν οι βουλευτές του Ποταμιού.

Αντίθετα, όμως, από τα παλιά γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων αφαιρέθηκαν αμέσως οι σχετικές ταμπέλες μετά τη διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Π. Καμμένου, που οριστικοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου.

Εμπειροι κοινοβουλευτικοί αναρωτιούνταν, με έντονη διάθεση ειρωνείας, αν φταίει το γεγονός πως τα γραφεία βρίσκονται σε διαφορετικούς ορόφους ή πρόκειται για πολιτικό φλερτ. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι η ηγεσία της Βουλής, δηλαδή το γραφείο του προέδρου του Κοινοβουλίου, Νίκου Βούτση, έδειξε περισσότερη... ευαισθησία στην περίπτωση των ΑΝ.ΕΛ., δίνοντας εντολή να ξηλωθούν αμέσως οι σχετικές επιγραφές, ενώ για το Ποτάμι βρίσκονται ακόμη στον δρόμο...