Τι κοινό μπορεί να έχουν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και η κακοκαιρία «Χιόνη» που σάρωσε το τελευταίο τριήμερο την ελληνική επικράτεια;

Εξαιτίας του ακραίου καιρικού φαινομένου ο κ. Λιάκος απέκτησε πλέον μια καλή ιστορία για να διηγείται σε συγγενείς, συντρόφους και φίλους.

Το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Λιάκος επέστρεφε από το Παρίσι, όπου είχε μεταβεί για να απευθύνει ομιλία στον ΟΟΣΑ. Ωστόσο, όταν η πτήση της Aegean βρέθηκε πάνω από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι ριπές τους ανέμου ήταν τέτοιες που δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος να προσγειωθεί με την πρώτη προσπάθεια.

Οι αναταράξεις μέσα στο Airbus ήταν τόσο ισχυρές που κάποιοι επιβάτες πανικοβλήθηκαν και χρειάστηκε η παρέμβαση του έμπειρου και καλά εκπαιδευμένου προσωπικού καμπίνας για να ηρεμήσουν.

Ο πιλότος ενημέρωνε τους επιβάτες για όλα τα βήματα και τους χειρισμούς του και προσπαθούσε να τους καθησυχάσει μέσω της αναλυτικής πληροφόρησης. «Τα λεπτά έμοιαζαν ώρες» ανέφερε στον Βηματοδότη αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος μάλιστα ανέφερε πως ο κ. Λιάκος αντιμετώπισε με θάρρος την όλη κατάσταση.

Πάντως και ο πιλότος ήταν… άσος. Εκανε όλα τα προβλεπόμενα και η δεύτερη απόπειρα προσγείωσης, αν και θύμιζε όπως όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη βόλτα στο… λούνα παρκ, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.