Δεν χαρίστηκε στον Πάνο Καμμένο ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα ήταν καλεσμένος στον ΣΚΑΙ και οι συντελεστές της τηλεοπτικής εκπομπής τού έθεσαν υπόψη τα όσα είχε πει για τον ίδιο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Ο τέως υπουργός Άμυνας είπε ότι το 2015 -εκείνη την κρίσιμη περίοδο- ο Αλέξης Τσίπρας τον έστειλε στην Ευρώπη -σαν απεσταλμένο του- για να πει στον Βαρουφάκη ότι «τελείωσαν όλα, γύρνα στην Ελλάδα». Ο κ,. Καμμένος στην ίδια συνέντευξη χαρακτήρισε τον Βαρουφάκη «υπάλληλο του Σόιμπλε».

«Αισθάνομαι σαν να με κατασπαράσσει ετοιμοθάνατο πρόβατο» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ακούγοντας το απόσπασμα, ενώ διέψευσε όλα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος, λέγοντας ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στο εναλλακτικό σύμπαν στο οποίο ζει ο τέως υπουργός. 

Συμπλήρωσε ειρωνικά ότι ο Γερμανός πρώην ομόλογός του θα εκπλαγεί εάν ακούσει κάτι τέτοιο.

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Βαρουφάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση όπως κινούνται τα πράγματα, και επανέλαβε την πρότασή του για ίδρυση «κακής τράπεζας» όπου θα μεταφερθούν τα «κόκκινα» δάνεια με εγγυοδοσία του Δημοσίου.

Ανέφερε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες το Δημόσιο και οι τράπεζες θυμίζουν δύο κουρασμένους κολυμβητές που βουλιάζουν μαζί πιάνοντας ο ένας τον άλλον.

Τόνισε ότι μοναδική λύση είναι αναδιάρθρωση του ιδιωτικού και του δημόσιου χρέους, δηλώνοντας βέβαιος πως θα γίνει.

Σχετικά με τις Ευρωεκλογές, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε ότι το DiEM25 θα κατέλθει αυτόνομο, διευκρινίζοντας ότι δεν θα συνεργαστεί με άλλους φορείς, όπως η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ή η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.