Τον τελευταίο καιρό η ΟΝΝΕΔ κάνει μια ιδιαίτερα μεθοδική δουλειά στο θέμα της κατάρτισης των στελεχών της. Σε σταθερή συνεργασία με το Ίδρυμα Konrad-Adenauer, τα στελέχη της γαλάζιας νεολαίας σε όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάρια πολιτικής και επικοινωνίας από διακεκριμένους πολιτικούς, επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου.

Αυτό το τριήμερο η πολιτική ακαδημία διεξάγεται στην Πάτρα, με ομιλητές τον Νίκο Ρωμανό, τον Γιάννη Μαστρογεωργίου, τη Βίβιαν Ευθυμιοπούλου και τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Η συμμετοχή των ΟΝΝΕΔιτών και των ΔΑΠιτών από τις γύρω περιοχές είναι όπως πάντα δυναμική, καθώς τα μέλη της γαλάζιας νεολαίας δείχνουν παντού έντονο ενδιαφέρον για τα σεμινάρια αυτά.

Στον χαιρετισμό του απόψε ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης τόνισε τη σπουδαιότητα αυτών των σεμιναρίων τόσο εν όψει των εκλογικών μαχών που έρχονται, όσο και ευρύτερα, για την κατάρτιση των στελεχών: «Είμαστε εδώ για να πάρουμε εφόδια, ώστε να βοηθήσουμε την παράταξη στο μεγάλο στόχο: Να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοδύναμος πρωθυπουργός, να του δώσουμε τη δύναμη να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα».

Παρόντες ήταν το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Βασίλης Σιαδήμας καθώς και οι πρόεδροι ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, Αργολίδας και Ηλείας.