Η μία επιτυχία μετά την άλλη για τον υπουργό Νίκο Παππά. Τώρα, ακυρώνεται με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ως μη νόμιμος ο ανοικτός διεθνής διαγωνισμός του χαρτοφυλακίου του για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, τους ΟΤΑ κ.λπ. - και μάλιστα προϋπολογισμού 27.003.480 ευρώ.

Όπως γράφει ο Μικροπολιτικός των Νέων, το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο έλεγξε τη νομιμότητα του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου για τον εν λόγω διαγωνισμό του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και όλο αυτό δεν ευδοκίμησε.

Και συνεχίζει: «Το Ελεγκτικό Συνέδριο μάλιστα διαπίστωσε ότι δεν έγινε «βαθμολόγηση της τεχνικής προσφοράς της μοναδικής υποψήφιας αναδόχου, συνοδευόμενη από ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, με συνέπεια να μην εξειδικεύεται προσηκόντως το κριτήριο της πλέον συμφέρουσας από οικονομική άποψη προσφοράς και να μην προκύπτει σαφώς ότι καλύπτονται οι τεχνικές προδιαγραφές της διακήρυξης χωρίς αποκλίσεις, λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι δεν αναδεικνύονται τα συγκεκριμένα εκείνα στοιχεία του φακέλου του διαγωνιζομένου που αξιολογήθηκαν από την επιτροπή και οδήγησαν στην αποδοχή της τεχνικής προσφοράς».

Γιατί μπορεί να έχει επιτυχίες ο Παππάς στο Διάστημα (όπως η συνεργασία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού με τον αντίστοιχο… μεξικανικό), στη Γη όμως είναι δύσκολα.»