Πυκνώνει τις δημόσιες εμφανίσεις του εσχάτως ο Αντώνης Σαμαράς. Μετά τη συμμετοχή του στη μεγάλη εκδήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη στο Μαρούσι, χθες το βράδυ πήγε και καταχειροκροτήθηκε αρχικώς στην «πίττα» του συνδυασμού του Γιώργου Πατούλη και κατόπιν στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών για να βραβεύσει τον ιστορικό πρόεδρο Παναγή Καρέλλα.

Αξίζει να σταθεί κανείς σε δύο στιγμιότυπα που δείχνουν τη διάρκεια και τη διαχρονικότητα του στα κοινωνικό-πολιτικά δρώμενα.

Το πρώτο καταγράφηκε στο κατάμεστο ξενοδοχείο της πλατείας Καραϊσκάκη όπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ξεκίνησε τον λόγο του με μία αναφορά στο πρόσωπο του. « Θυμάμαι» είπε «όταν τη δεκαετία του 1990 έκανα τα αρχικά βήματα μου στον συνδικαλισμό ως υποψήφιος στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο Σαμαράς είχε παραστεί σε εκδήλωση του ψηφοδελτίου μας. Μόλις τελείωσα την ομιλία μου, με πλησίασε, μου έδωσε συγχαρητήρια, μπήκε αμέσως στην ουσία συστήνοντας μου να βελτιώσω δυο-τρία πράγματα και ζήτησε να συνεχίσω με δύναμη. Με στήριξε πραγματικά και εξακολουθεί να με στηρίζει απ΄ όποια θέση κι αν βρίσκεται».

Το δεύτερο, έλαβε χώρα στο ιστορικό κτίριο του ΕΣΑ στη Μητροπόλεως. Ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης προκάλεσε εντύπωση στον Σαμαρά με την ικανότητα στον χειρισμό, την πυκνότητα των νοημάτων και γενικώς την περιεκτικότητα του λόγου του. Κάποια στιγμή ο κ. Καφούνης αναφερόμενος στον κ. Καρέλλα επεσήμανε ότι η σχέση τους ξεκίνησε ανταγωνιστικά και με πολλά προβλήματα μέχρι να αποκτήσει χαρακτηριστικά αμοιβαιότητας και ειλικρινούς συνεργασίας. «Και μένα αντίπαλος μου ήταν την εποχή που ήμασταν και οι δύο άγαμοι» είπε γελώντας ο πρώην πρωθυπουργός εγείροντας ανάλογη ευφορία στον κύκλο των εκπροσώπων του Αθηναϊκού εμπορίου.

Ωστόσο λίγο αργότερα έστειλε το μήνυμα του εκεί που έπρεπε μέσω των αναφορών του για τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου. «Είναι χρήσιμο» τόνισε «να κοιτάμε και προς τα πίσω, να μαθαίνουμε και να ακούμε από αυτούς που έδωσαν τις μεγάλες μάχες».