Θέμα προέκυψε στο Κολλέγιο των Επιτρόπων με αφορμή την παρέμβαση που έκανε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπου, μεταξύ άλλων, έθεσε τα ζητήματα της γλώσσας και της εθνότητας.

Του επιτέθηκαν τόσο η επίτροπος Εξωτερικών, Φεντερίκα Μογκερίνι, όσο και ο Γιοχάνες Χαν, που είναι ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα διεύρυνσης, ενώ με έμμεσο τρόπο υπήρξε αποδοκιμασία από τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι ο κ. Χαν πριν από τη συνεδρίαση πήρε τηλέφωνο τον κ. Αβραμόπουλο και διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τις δηλώσεις του. Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι τα όσα ανέφερε ο κ. Χαν παρέπεμπαν περισσότερο σε φανατικό ΣΥΡΙΖΑίο παρά σε Ευρωπαίο αξιωματούχο. Ο κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, επισήμανε ότι, εκτός από επίτροπος, είναι και Ελληνας πολιτικός που έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, φέρεται να σκέφτηκε ακόμα και το θέμα της παραίτησης, γνωρίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα γινόταν ήρωας...