Το πολωτικό προεκλογικό κλίμα που καλλιεργείται και θα κλιμακώνεται, ωθεί σε συνεργασία διάφορα ακραία δεξιά κοινοβουλευτικά ή μη σχήματα (προσωποπαγή αλλά και τυχόν ευρύτερα) που κινούνται στον χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής. Στον νέο διπολισμό (τον οποίον... ευαγγελίστηκε δημόσια ο πρωθυπουργός) μόνη ελπίδα επιβίωσης αυτών των μικρών ομάδων, είναι η συνένωση τους. Και η συνολική καταγραφή των όσων δυνάμει ψηφοφόρων τους.

Η σκέψη του κ. Τσίπρα εν προκειμένω, είναι πως μπούνε-δεν μπούνε στην Βουλή, τραβάνε ψήφους από την ευρύτερη δεξιά δεξαμενή, που αν δεν εύρισκαν πρόσφορο πεδίο ‘έκφρασης, θα κατέληγαν στην ΝΔ. Αν, μάλιστα καταφέρουν να αποκτήσουν και την ελάχιστη κοινοβουλευτική παρουσία, το καλό για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διπλό: και θα έχουν «κόψει» ψήφους από την ΝΔ, και η επόμενη Βουλή θα είναι τουλάχιστον εξακομματική, κάτι που θα δυσχεράνει την αυτοδυναμία της ΝΔ!

«Δύναμη Ελληνισμού»

Ως βασικός πόλος έλξης αυτών των σχημάτων (αλλά και ανεξάρτητων βουλευτών), θεωρείται επί του παρόντος η «Δύναμη Ελληνισμού» που συγκροτήθηκε σε κόμμα με πρωτοβουλία των κ.κ. Τάκη Μπαλτάκου και Δημήτρη Καμμένου. Γραμματέας της κυβέρνησης ΝΔ επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά ο πρώτος, που απομακρύνθηκε στα μέσα του 2014 όταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης έδωσε στην δημοσιότητα την... κρυφά μαγνητοσκοπημένη από τον ίδιο συνομιλία του με τον κ. Μπαλτάκο, στην οποία αναφερόταν με περιφρονητικό τρόπο στον τότε πρωθυπουργό και «εξέταζε» τυχόν συνεργασία με την ΧΑ!

Ο Δημήτρης Καμμένος, εξελέγη με τους ΑΝΕΛ, αισθανόταν πάντα αδικημένος που δεν υπουργοποιήθηκε, υπερθεμάτιζε πάντα τις ακραίες θέσεις του «συγκυβερνήτη», και με αφορμή τους χειρισμούς του Πάνου Καμμένου αναφορικά με το «μακεδονικό», ανεξαρτητοποιήθηκε και μετ’ ου πολύ τράβηξε κατά...Μπαλτάκο μεριά.

Ο παράγοντας Καρατζαφέρης

Αλλά και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης έχει ανοίξει παρτίδες με την «Δύναμη Ελληνισμού». Είχε πέραν της μιας «πολύ φιλικές και εποικοδομητικές» συνομιλίες για το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας με το δίδυμο Μπαλτάκου- Δ.Καμμένου, και η συμμετοχή του στο κόμμα θεωρείται πλέον ή βεβαία.

Ο ίδιος μιλώντας στον Realfm 97,8, το επιβεβαίωσε: «Το πατριωτικό στίγμα έχει αρχίσει και φωτίζει ένα χώρο που ήταν στη σκιά όλα αυτά τα χρόνια, και αρκετά παρεξηγημένος. Αναδύονται κάποιες δυναμικές, που αφορούν και ανθρώπους, υπάρχουν σοβαροί, λιγότερο σοβαροί, υπάρχουν περιστασιακοί, υπάρχουν και μόνιμοι που πιστεύουν σε κάποια πράγματα. Έχουμε κάνει κάποιες κουβέντες, έχουμε ολοκληρώσει με τον κ. Μπαλτάκο και τον κ. Δημήτρη Καμμένο και έχουμε αποφασίσει να είμαστε μαζί στις εκλογές, σε κοινά ψηφοδέλτια και κοιτάζουμε ότι σοβαρότερο υπάρχει στις παρυφές τις δικές μας να έρθει σε συνεννόηση», τόνισε.

Ερωτηθείς για μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο απάντησε: «Ο κ. Μπαλτάκος είναι ένας δεινός διαπραγματευτής. Απλώς, η δική μου σκέψη είναι ότι ο Πάνος Καμμένος αποπειράται να κάνει μια πολιτική παρθενορραφή, τα αποτελέσματα της οποίας δεν τα ξέρουμε ακόμα.

Η συνύπαρξη με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν εξαγνίζεται με δύο τρεις κραυγές και δύο τρεις καταγγελίες για χρηματισμό κάποιων. Είναι βαρύ το κλίμα για τον κ. Καμμένο, τουλάχιστον στον κόσμο τον δικό μας, τον πατριωτικό. Πρέπει ο κ. Καμμένος να δείξει πλέον στον πατριωτικό κόσμο ότι mea culpa και να καθαρίσει την εικόνα του, είναι λίγο θολή. Δεν μου άρεσαν και αυτά που ακούστηκαν στη Βουλή προχτές με αλκοτέστ και τέτοια, είναι πολύ φθηνά για να συνοδεύουν έναν πολιτικό αρχηγό, που σημαίνει ότι πρέπει να καλυτερεύσει την εικόνα του».

Ναι στον Φαήλο, όχι στον Βελόπουλο.

«Ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι μάχιμος, είναι δυνατός, μερικοί του χρεώνουν μια μεγαλύτερη από τη φυσιολογική παρορμητικότητα, είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο κάτω από κάποιες συνθήκες θα μπορούσες να μιλήσεις. Νομίζω ότι ο κ. Βελόπουλος αποφάσισε να κατακτήσει κορυφάς. Άλλωστε το λέει και η ρήση 'Αφήστε τα λουλούδια να ανθίσουν έστω κι αν είναι τσουκνίδες'», σχολίασε.

«Ο κ. Τσίπρας, όσο κι αν δεν μου αρέσει εμένα, θυμάστε παλιότερα τον είχα αποκαλέσει έμπολα και απεδείχθη εν πολλοίς, είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κυβερνά τόσα χρόνια μαζί με ένα δεκανίκι, με έναν άλλον, με μια τσόντα, δεν ξέρω πως να το πω, τον κ. Καμμένο.
Τώρα λοιπόν κατόρθωσε μετά από όλα αυτά που έχουν γίνει να κυβερνάει μόνος του και με μεγαλύτερη πλειοψηφία από την ένωση με τον κ. Καμμένο. Επομένως είναι ο κερδισμένος της ιστορίας. Ποιος θα τον ρίξει; Η κ. Κουντουρά; Ο κ. Δανέλλης; Τι θα κάνει αύριο;», κατέληξε.

Οι σκέψεις Καμμένου για συγχώνευση

Τελευταία -αλλά για προφανείς λόγους- σημαντικότερη προσέγγιση στο συγκεκριμένο ακραία δεξιό- εθνικιστικό σχήμα. Αυτή του Προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Πάνου Καμμένου.

Ο μέχρι χθες κυβερνητικός «σύντροφος» του Αλέξη Τσίπρα, ο πολιτικός αρχηγός που είδε την κοινοβουλευτική του ομάδα να... φυλλορροεί δραματικά και να ενσωματώνεται με διάφορους τρόπους στην κυβερνητική πλειοψηφία μετά το «διαζύγιο» του αρχηγού με τον πρωθυπουργό, κατόρθωσε μεν (ως εμπειρότερος του κ. Θεοδωράκη...) εγκαίρως με την ...προσάρτηση του εξ «Ένωσης Κεντρώων» βουλευτή κ. Φωκά να διατηρήσει στους εναπομείναντες βουλευτές του την ιδιότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας και του ίδιου ως πολιτικού αρχηγού, αλλά αντιλαμβάνεται ότι η απήχηση του στο εκλογικό σώμα δεν επιτρέπει ελπίδες για αυτόνομη είσοδο των ΑΝΕΛ στην επόμενη Βουλή.

Έτσι, χωρίς... περίσκεψιν από την πρώτη στιγμή στράφηκε και αυτός στην «Δύναμη Ελληνισμού». Για να επιβιώσει πολιτικά κατ’ αρχήν, και... μετά για να εκδηλώσει ενδεχομένως τις ηγεμονικές διαθέσεις του στο κόμμα. Αν μπει στην Βουλή.

Πάντως χθες, ο τέως υπουργός Άμυνας, είχε ραντεβού στην Βουλή με τον κ. Μπαλτάκο με βασικό αντικείμενο την περαιτέρω πολιτική τους συνεργασία. Κοινή συνισταμένη (αλλά και πειστικό πρόσχημα...)η αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αμέσως μετά την συνάντηση των δύο, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «κάναμε μια συζήτηση, μοιραστήκαμε τους προβληματισμούς και ξεκινήσαμε έναν διάλογο για το πως μπορούν να βρεθούν οι συνέργειες που θα οδηγήσουν σε μια κοινή προσπάθεια στο μέλλον. Μιλάμε για εκλογική συνεργασία».

Από την πλευρά του ο Τάκης Μπαλτάκος επισήμανε ότι χώρα χρειάζεται ένα κόμμα «το οποίο θα έχει έναν αμιγώς δεξιό χαρακτήρα. Είναι ένα κόμμα που λείπει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τους δικούς μου υπολογισμούς υπάρχουν 45 πρώην Υπουργοί της Ν.Δ εκτός Βουλής. Εκείνο που εγώ θα ήθελα είναι να κάνουμε ένα ευρύτατο προσκλητήριο σε αυτούς τους υπουργούς. Όσοι εξ αυτών δεν θέλουν ή δεν μπορούν ΟΚ...»