Με διαδικασίες fast track προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών στη διενέργεια διαγωνισμού για 106.000 κάλπες εν όψει, όπως αναφέρεται στη σχετικής εγκύκλιο, αυτοδιοικητικών, ευρωεκλογών και βουλευτικών εκλογών οι οποίες θα γίνουν εντός του 2019.
Στελέχη του υπουργείο χαρακτηρίζουν τυπική διαδικασία το διαγωνισμό, αλλά αφήνουν να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι οι βουλευτικές εκλογές – εάν δεν προκύψουν σημαντικά γεγονότα θα γίνουν τον Μάιο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό είχαν στη διάθεσή τους μία μόνο μέρα, αφού η ανακοίνωση έγινε 21 Ιανουαρίου, ενώ η κατάθεση των σχετικών εγγράφων λήγει σήμερα το μεσημέρι. Η παράδοση των καλπών, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το αργότερο στις 20 Απριλίου. Εκτός από τις 106.000 κάλπες προβλέπεται δυνατότητα προσαύξησης της ποσότητας έως 40%.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το κόστος προβλέπεται 12.500.000 ευρώ με τον ΦΠΑ συν 5.000.000€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% για προσαύξηση της ποσότητας έως 40%. Ο υποψήφιος ανάδοχος υποχρεούται να καταθέσει έγγραφο με δεκαετή εγγύηση για το σύνολο της προσφερόμενης ποσότητας των καλπών, όπου θα εξασφαλίζεται η αντοχή της κάλπης σε μακροχρόνια χρήση. Κάθε προσφορά των συμμετεχόντων πρέπει υποχρεωτικά και επί ποινή αποκλεισμού να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή συμμετοχής ποσού 25.000€.

Εκτός από τις κάλπες θα γίνει προμήθεια φακέλων αλλά και κάθε άλλου υλικού που απαιτείται για τη διενέργεια των εκλογών.