Η χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην Έλλη Στάη και το Open, εκτός από τις ειδήσεις σχετικά με τον Πάνο Καμμένο, τη Συμφωνία των Πρεσπών και το μέλλον της κυβέρνησης, είχε και μία άλλη πτυχή που πέρασε στα ψιλά. Όταν η συζήτηση πήγε στο μέτωπο της οικονομίας και των ευθυνών των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση και στην κυβέρνηση Καραμανλή, κατονομάζοντάς την ως τον βασικό υπαίτιο του δημοσιονομικού ετροχιασμού. 

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό είναι προφανείς και μεγάλες. Και είναι, αν θέλετε, η αιτία που βρεθήκαμε στη φάκα. Από εκεί και πέρα, οι χειρισμοί που έγιναν μετά δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί για να βγούμε από τη φάκα. Και τα προγράμματα και οι επιλογές, οι οποίες έγιναν, αποδείχθηκαν λαθεμένες επιλογές. Είναι διαφορετικές ευθύνες, αλλά είναι εξίσου μεγάλες».

Πρόκειται για κάτι που έγινε για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση και με τόσο μεγάλη ένταση και όπως αναφέρουν πληροφοριες, έχει προκαλέσει αμηχανία και προβληματισμό σε πολιτικούς όπως η Κατερίνα Παπακώστα, ο Ευάγγελος Αντώναρος, ο Σάββας Τσιτουρίδης κ.α. οι οποίοι επιμένουν να αυτοπροσδιορίζονται ως «καραμανλικοί» και με κάθε ευκαιρία αποθεώνουν τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.