Με αφορμή το τραγικό περιστατικό στη Ρόδο όπου ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του από μαγκάλι στην προσπάθειά του να ζεσταθεί, οι χρήστες του twitter θυμήθηκαν την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε τους θανάτους και τα μαγκάλια για να καταγγείλει την ανάλγητη εξουσία.

«Mέχρι το 2014 ο θάνατος από μαγκάλι ήταν πολιτική δολοφονία. Τώρα είναι απλά μια στραβή στη βάρδιά τους.

Για να μην έχετε κενά» γράφει, εξαιρετικά εύστοχα, κάποιος χρήστης του Twitter.  Και συμπυκνώνει ιδανικά, σε μερικές μόνο λέξεις την διάχυτη, γενική εντύπωση που επικρατεί γύρω από την αλα καρτ ευαισθησία και συμπόνια του ΣΥΡΙΖΑ:

Το μαγκάλι που σκότωνε τους αναξιοπαθούντες γινόταν όπλο καταγγελίας κατά της ανάλγητης εξουσίας -αλλά αυτό μόνο έως ότου αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η «πρώτη φορά αριστερά».

Από τον Ιανουάριο του 2015 και εξής, όμως, φαίνεται ότι οι αναθυμιάσεις από τα αυτοσχέδια θερμαντικά μέσα ή έπαψαν ως δια μαγείας να είναι δηλητηριώδεις ή απλώς δεν χρησιμεύουν πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ.  

Δεκάδες σχολιαστές στο Twitter βάλλουν ανηλεώς κατά της υποκρισίας των κυβερνώντων, με πρώτο στόχο τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Το 2013  ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε τιτιβίσει «θάνατος από μαγκάλι το 2013. Τ' ακους γιαγιά;» Οπότε, εύλογα, ήρθε τώρα η σειρά του να ακούσει τα ίδια του τα λόγια σαν κατηγορία εναντίον του: «Θάνατος από μαγκάλι το 2019. Τ' ακούς κ. Ζαχαριάδη;»