Ρήγμα στις σχέσεις Τσίπρα - Καμμένου φαίνεται να έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες από τη μια με τη Συμφωνία των Πρεσπών που μπαίνουν προς την τελική ευθεία αλλά και με τις αποστασίες απο το κόμμα του κ. Καμμένου προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαια η επιλογή του Πάνου Καμμένου να επιτρέψει την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε αξεπέραστο τραύμα και την επιβίωση του κόμματος.

Πιο αναλυτικά η πραγματική και η δημοσκοπική εικόνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραπέμπει σε κατάρρευση πέρα από τους ψηφοφόρους που δεν θα ανοίουν την πόρτα στους ΑΝΕΛ στην επόμενη Βουλή και με αρκετούς βουλευτές να οδηγούν σε διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομαδας του κόμματος πριν από την διάλυση της παρούσας Βουλής.

Αναλυτικότερα η ΚΟ των ΑΝΕΛ έχει 7 βουλευτές με το όριο για την διατήρησή της να είναι 5. Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει ότι κόντρα την γραμμή του κόμματος θα ψηφίσει την Συμφωνία και στην συνέχεια θα παραιτηθεί παραδίδοντας την έδρα του. Ο πρώτος επιλαχών όμως είναι ο κ. Τέρενς Κουίκ που επίσης αποτελεί ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ. Κόντρα στην γραμμή για την Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι πιθανότατα και η κυρία Κοντουρά που σημαίνει ότι τίθεται αυτομάτως εκτός ΚΟ ΑΝΕΛ.

Με ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης που όλο το διάστημα έχει αποφύγει κάθε δημόσια τοποθέτηση. Σε συνομιλητές του έχει δηλώσει ότι μιλάει καλύτερα όποιος μιλά τελευταίος δείχνοντας ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά το μέλλον του.

Επίσης, ο κ. Κώστας Ζουράρις έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.

Υπο αυτά τα δεδομένα μόνο οι κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο κ. Κώστας Κατσίκης εμφανίζονται πλήρως ταυτισμένοι με τις θέσεις του Πάνου Καμμένου.