Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφους στο περιθώριο της πρωτοχρονιάτικής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο», δήλωσε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας ακόμη ότι η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα «γίνει στην ώρα της».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι η κύρωση της πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα έρθει στη Βουλή με μερικές ημέρες απόσταση από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Σας βλέπω ανησυχείτε για τη συμφωνία» παρατήρησε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα περισσότερα ερωτήματα των δημοσιογράφων είχαν να κάνουν με το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Ο Πάνος Καμμένος ανησυχεί, όχι εμείς» αντέτειναν οι ρεπόρτερς που βρίσκονταν στο πρωθυπουργικό γραφείο.

«Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση» αποκρίθηκε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας δεν σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Κώστα Σημίτη αλλά δήλωσε πως ο κ. Καμμένος δεν ανησυχεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς «το έχει πάρει απόφαση».