Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει από το γραφείο του (χωρίς σακάκι, αλλά με γραβάτα) και κατευθύνεται προς τον διάδρομο. Δίπλα από το γραφείο του προέδρου της ΝΔ βρίσκεται το γραφείο του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος βρισκόταν και αυτός στον διάδρομο και μιλούσε με τους συνεργάτες του, καθώς και με τον κ. Μαυρωτά.

Περνά από μπροστά τους ο κ. Μητσοτάκης και εκεί που όλοι περιμένουν κάποια ατάκα εκ μέρους του κ. Θεοδωράκη (επειδή του πήρε ως μεταγραφή τον Χάρη Θεοχάρη ή κάτι παρόμοιο), δεν βγάζει μιλιά. Τον αφήνει να τον προσπεράσει…

Ο κ. Μητσοτάκης όμως, προς έκπληξη του κ. Θεοδωράκη, παίρνει από το μπράτσο τον κ. Μαυρωτά και τον πάει στην άκρη του διαδρόμου, μακριά από τον κ. Θεοδωράκη, και κάτι του λέει...

«Ειδησάρα» θα είπαν όσοι δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν τη σκηνή, που προφανώς περίμεναν άλλη μία μεταγραφή από το Ποτάμι. Ανθρακες όμως ο θησαυρός, απλώς ο κ. Μητσοτάκης έβαζε τα θεμέλια για πιθανή μελλοντική συνεργασία. Και αυτό επειδή ο κ. Μητσοτάκης απλώς του έδωσε συγχαρητήρια για την ομιλία του που έκανε στο Συνέδριο.

Στην επιστροφή όμως τον περίμενε ο κ. Θεοδωράκης. Όπως διαβάζουμε στον Βηματοδότη, χαιρετήθηκαν ωσάν να μη συνέβη τίποτα και όταν ρωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού εάν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών απάντησε: «Ψηφίζω με κριτήριο το όφελος της πατρίδας μου».