Έντονη ήταν η αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής απέναντι στην αήθη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεν σταματούσαν να φωνάζουν και να διακόπτουν τη ροή του λόγου του.

Ο κ. Μητσοτάκης, εκνευρισμένος από τη στάση τους, απευθύνθηκε αποκλειστικά στους βουλευτές της κυβέρνησης λέγοντας: «Αν κουραστήκατε, περάστε έξω!».

Οι αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονες ενώ παρενέβη και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ζητώντας να επικρατήσει ησυχία στην αίθουσα.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον Νίκο Βούτση για μεροληπτική στάση εις βάρος του κόμματός του ενώ παράλληλα τον κάλεσε να κατέβει από τη θέση του προέδρου εφόσον δεν μπορεί να επιβληθεί η τάξη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Συμπεριφέρεστε ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν μπορείτε να επιβάλλεται την τάξη ή δεν θέλετε. Μεροληπτείτε κατά της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Όταν συστηματικά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασχημονούν θα την επιβάλλω εγώ την τάξη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Βουλής προσθέτοντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους. «Είμαστε στη Βουλή με έναν πρόεδρο ο όποιος εδώ και πολύ καιρό έχει αποποιηθεί το ρόλο του. Άλλωστε όπως είπατε κι εσείς είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο καθένας παίρνει το ρόλο του» κατέληξε.