Την ξεχωριστή τιμητική του στο συνέδριο της ΝΔ είχε ο γραμματέας και βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Βαγγέλης Μειμαράκης έκαναν στις ομιλίες τους ιδιαίτερες, εγκωμιαστικές αναφορές για τον Γραμματέα της ΝΔ όσον αφορά τη δουλειά και τη συνέπειά του, αφού κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα αψεγάδιαστο οργανωτικά συνέδριο, με τη συμμετοχή 6000 στελεχών.

Εξ ού και η ομόφωνη ανανέωση για 2η συνεχόμενη φορά της θητείας του ως Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας.

Το Σάββατο μετά την ομιλία του Λ. Αυγενάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε ένα θερμό χειροκρότημα “για το Λευτέρη Αυγενάκη, το Γραμματέα του Κόμματος που τόσα προσέφερε και τόσα προσφέρει στην οργανωτική ετοιμότητα το κόμματος, ένα Γραμματέας που συχνά δίνει τη εντύπωση ότι βρίσκεται σε δύο μέρη της Ελλάδος ταυτόχρονα. «Συγχαρητήρια Λευτέρη και σε ευχαριστούμε πάρα πολύ», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στη συνέχεια, μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά το κλείσιμο της ομιλίας του ανέφερε: “θα εισηγηθώ στην Πολιτική Επιτροπή ο Γραμματέας του Κόμματος, ο Λευτέρης Αυγενάκης, να παραμείνει για λίγους μήνες ακόμα στη θέση του, ώστε να μας οδηγήσει στις κρίσιμες αναμετρήσεις του 2019 και αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές θα εκλέξουμε το νέο γραμματέας της ΠΕ… (αφήνοντας να εννοηθεί ότι μετά τις εκλογές θα βρεθεί σε άλλη θέση ευθύνης…)

Πρόταση που καταχειροκροτήθηκε απ’ όλους τους 6.000 παρευρισκόμενους και φυσικά από τους πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος κ.κ. Κων/νο Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Στην ίδια γραμμή κινηθηκε και ο Βαγγέλης Μειμαράκης, Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου.

Κατά το κλείσιμο της ομιλίας του πρότεινε ο Γραμματέας να παραμείνει απαραιτήτως μέχρι και τις εθνικές εκλογές.