Σε ένα ατελείωτο σφυροκόπημα προς την κυβέρνηση και τους υπουργούς του Αλέξη Τσίπρα επιδόθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να ξεσπούν σε γέλια και χειροκροτήματα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε με νόημα απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Επαναλάβατε τον ισχυρισμό σας ότι εσείς αντιπροσωπεύετε το νέο και ότι το παλιό κατέστρεψε τη χώρα» και συνέχισε λέγοντας «Ήθελα πάντα να σας ρωτήσω. Αυτό είναι το νέο που τελειώνει το παλαιό;».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αρχισε να αναφέρεται ονομαστικά σε στελέχη της κυβέρνησης.

«Νίκος Κοτζιάς σύμβουλος Γεωργίου Παπανδρέου. Χρήστος Σπίρτζης, που είστε κύριε Σπίρτζη, γραμματέας οργανωτικού ΠΑΣΟΚ, εσείς είστε το νέο και χαμογελάτε τώρα; Πολύ νέος είστε, τζόβενος σκέτος πολιτικός. Κατρούγκαλος Γιώργος, πρόεδρος ΕΚΑΕ. Κουρουμπλής Παναγιώτης, σηκωνόσασταν όρθιος να χειροκροτάτε και εσείς νέος στην πολιτική. Καμία σχέση με το παλιό, φρέσκος φρέσκος. Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, υπουργός Υγείας ΠΑΣΟΚ, την βάλατε τώρα στην κυβέρνησή σας, κι αυτή νέα. Μάρκος Μπόλαρης. Θεοδώρα Τζάκρη. Νίκος Τόσκας. Γιάννης Μιχελογιαννάκης και πολλοί άλλοι. «Κάποιοι προέρχονται από εμάς» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στον  Πάνο Καμμένο. την Έλενα Κουντουρά και τη Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε κ. Τσίπρα για το παλαιό και το νέο, να κοιτάξετε στα υπουργικά έδρανα και στην κοινοβουλευτική σας ομάδα» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταλήγοντας ότι «όλα όσα έφεραν τη χώρα στη χρεοκοπία, ενσαρκώνονται στο δικό σας πρόσωπο».