Έντονη ανησυχία και νευρικότητα επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου για την υπόθεση της ΔΕΠΑ. Γεγονός που εξηγεί και την αμηχανία της κυβέρνησης, αλλά και την αφωνία της, παρά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Κι ο λόγος φαίνεται ότι είναι απλός.

Το Μέγαρο Μαξίμου αισθάνεται τον κλοιό της ΔΕΠΑ να σφίγγει γύρω από το λαιμό του, καθώς – όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος – επικείμενες αποκαλύψεις εμπλέκουν στην υπόθεση στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο οποίος διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Λ. Λαυρεντιάδη εδώ και χρόνια.

Από την εποχή της «παρέας της Καισαριανής», όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Μέλος της οποίας ήταν και ο μετέπειτα διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκος, ως μέλος της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ Καισαριανής τότε. Σε αυτήν την παρέα συμμετείχε και ο πολύ στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Από τους πιο στενούς του. Αυτή η «παρέα της Καισαριανής» έφερε τον Θ. Κιτσάκο πολύ κοντά στον Λ. Λαυρεντιάδη. Με αποτέλεσμα ο αποπεμφθείς από τη ΔΕΠΑ και νυν καταγγέλλων 7 υπουργού «που γνώριζαν» να θητεύσει στην εταιρία ELFE, η οποία με χαριστικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις έχει «φεσώσει» το Δημόσιο με πάνω από 120 εκατ. ευρώ.

Φαίνεται λοιπόν, ότι πλησιάζει η ώρα να μαθευτεί ποιος στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται εντέλει πίσω από αυτήν τη σκανδαλώδη υπόθεση. Κι αυτό προκαλεί εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά και αντιδράσεις από άλλους εμπλεκόμενους υπουργούς. Ακούγεται, π.χ. ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης που είναι ένας από τους 7 που «ήξεραν» είναι σφόδρα ενοχλημένος.

Γιατί, όπως λέει, με βάλανε στο κάδρο, ενώ εγώ ασχολήθηκα μόνο με τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην περίπτωση που έκλεινε η ELFE.