Θυμάστε πριν 10 μέρες που είχε κυκλοφορήσει μια φήμη περί υποψηφιότητας της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη με την ίδια να σπεύδει να τις διαψεύσει;

Σωστό ήταν τελικά το επώνυμο «Αγγελοπούλου», αλλά λάθος ήταν το όνομα… «Γιάννα».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όπως διαβάζουμε στον Μικροπολιτικών των Νέων, μπορεί στα γραφεία να έχει ακουστεί μια πιθανή υποψηφιότητα της κας Αγγελοπούλου όμως το «σπασμένο τηλέφωνο» που έσπευσε να μεταφέρει την είδηση μίλησε για την πρώην σιδηρά κυρία του 2004. Στην πραγματικότητα όμως οι φήμες έκαναν λόγο για την Ελθήνα Αγγελοπούλου που μπήκε ξαφνικά στο κάδρο για τη διεκδίκηση του δήμου της Αθήνας.

Και για την ιστορία… αν αναρωτιέστε ποια είναι, να σας πούμε πως είναι δημοτική σύμβουλος με την Ανοικτή Πόλη. Αν και δεν έχει ασχοληθεί με τη στενή έννοια του όρου με την πολιτική, ηγείται από τις αρχές του 2015 - από την αποχώρηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από τον δήμο για να αναλάβει κυβερνητικός εκπρόσωπος - του συνδυασμού της Ανοικτής Πόλης. Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως η 37χρονη είναι και η σύντροφος του αντιπροέδρου του ΑΔΜΗΕ, Νίκου Μαργαρίτη.

Το γεγονός αυτό βέβαια δεν επιβεβαιώνει την υποψηφιότητα της, απλώς είναι σταντ μπά, κερδίζοντας στα σημεία τον Νάσο Ηλιόπουλο, που επίσης παίζει για υποψήφιος.

Το σενάριο δε για Έφη Αχτσιόγλου απομακρύνεται, αλλά επιβεβαιώνεται η πηγή που λέει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θέλει γυναίκα για τον δήμο.