Μόνο η αρχή φαίνεται πως είναι η «κρίση» και οι κατηγορίες για ακροδεξιά θεωρία στους κόλπους της Εκκλησίας. Μάλιστα όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Καθημερινή όλα αυτά που ακούστηκαν και από την Κυβέρνηση αλλά από συγκεκριμένους δημοσιογράφους της ΕΡΤ αποτελούν απλώς τα προσεχώς απ’ όσα ετοιμάζονται για να πληγεί η «μπετοναρισμένη» απόφαση της Ιεραρχίας να μη συζητηθεί με την Κυβέρνηση η μισθοδοσία των κληρικών.

Μάλιστα σύμφωνα με τη στήλη «Κονκλάβιο» μητροπολίτης της παλαιάς γενιά της Ιεραρχίας εκτιμά ότι ήδη στήνεται επιχείρηση απειλών εις βάρος μητροπολιτών και στελεχών του ιερού συνδέσμου κληρικών. Αυτά μέσω αποκαλύψεων ξαναζεσταμένων σκανδάλων μητροπολιτών και κληρικών που θα μπουν στον γνωστό εκτοξευτήρα λάσπης.

«Μόνο τον Θεό φοβόμαστε. Απειλές και εκβιασμούς δεν δεχόμαστε από κανέναν, πολλώ δε μάλλον από ανθρώπους που όχι μόνο δεν σέβονται την Εκκλησία, αλλά επιχειρούν να την εξευτελίσουν» αναφέρει πηγή στην εφημερίδα. Κάποιοι από τους πιο μυημένους μάλιστα δεν αποκλείουν να στοχοποιηθεί ακόμη και ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, τουλάχιστον για αρχή γιατί μάλλον σειρά θα πάρει και ο Πατριάρχης.